Hvordan Lage Et Flerårig Delphinium Til Vinteren

Hvordan Lage Et Flerårig Delphinium Til Vinteren
Hvordan Lage Et Flerårig Delphinium Til Vinteren

Video: Hvordan Lage Et Flerårig Delphinium Til Vinteren

Video: Hvordan Lage Et Flerårig Delphinium Til Vinteren
Video: Disse høstblomstene holder seg fint hele vinteren 2024, April
Anonim

Flerårig delphinium tilhører vinterharde blomster. Men det hender at plantene ser deprimerende ut og til og med dør om våren. Hvordan sikre en delphinium trygg overvintring?

Hvordan lage et flerårig delphinium til vinteren
Hvordan lage et flerårig delphinium til vinteren

Når skal du kutte den overjordiske delen av delphiniumet?

Med tanke på at mange varianter av delphinium om høsten (i september) gjennomgår en ny bølge av gjenblomstring, begynner de ikke å beskjære planter i det sentrale Russland før i oktober. Med utbruddet av vedvarende høstkaldt vær og små nattfroster blir delphiniums blader gule, det strømmer ut næringsstoffer fra luftdelen til rhizomet. Dette er tiden du trenger å begynne å beskjære.

Hvordan beskjære delphiniumstengler?

Selve prosessen er ikke komplisert. Med beskjæringssaks er det nødvendig å kutte av hele luftdelen av stilkene med løvverk på et nivå på minst 20 cm fra bakken.

image
image

Et viktig poeng her er at når de kappes, danner gamle stilker åpne hulrom ("halm" -type) der sedimenter kommer inn i rotkragen til planter, og forårsaker at overflødig fuktighet stagnerer der og provoserer utviklingen av soppinfeksjoner.

Under normale vintre, med frost og snøfall, tåler delphiniums det vanskelige været godt. De er ikke redd for frost. Tining og fuktighet er belastende for dem. Og de siste årene regner det veldig ofte om vinteren, det er ikke noe snødekke, og plantene er konstant i en gråtende tilstand. Og som et resultat, demping og råte om våren. Derfor bør de verdifulle varianter av delphinium dekkes med folie umiddelbart etter kutting, og bygge en "hytte", og sikre den såkalte tørre overvintringen. Du kan knytte stilkene med et tau, du kan bøye endene på de kappede stilkene til bunnen.

Hvis plantene er unge, en-, to år gamle, er det bedre å forsikre deg selv og dekke røttene med nåletre, halm. Mulching av rotsonen med humus vil også tjene som et ly, og vil gi ekstra ernæring om våren. Den eldre delphiniumen dvale uten ekstra ly. Det er nødvendig å dekke plantene bare med utbruddet av vedvarende kaldt vær.

Anbefalt: