Hvordan Forberede Gladioler Til Vinteren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forberede Gladioler Til Vinteren
Hvordan Forberede Gladioler Til Vinteren

Video: Hvordan Forberede Gladioler Til Vinteren

Video: Hvordan Forberede Gladioler Til Vinteren
Video: Forberedelse gladioler for planting 2024, April
Anonim

For gartnere betyr tilnærmingen om vinteren begynnelsen av en tid med ekstra problemer knyttet til behovet for å forberede hageblomster for frost. Imidlertid tåler noen blomster lett kulde, i motsetning til gladiolus, noe som gir en spesiell hodepine til blomsteravlerne.

Hvordan forberede gladioler til vinteren
Hvordan forberede gladioler til vinteren

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er ingen spesifikk tid for å grave opp gladioli-knoller, siden alt bare avhenger av værforholdene. Men erfarne gartnere gjør denne prosedyren to måneder etter at det siste bladet falt, omtrent nærmere høsten. Hvis værforholdene forverres kraftig, kan du grave det ut tidligere. Denne prosedyren gjøres for å beskytte blomster mot soppsykdommer, som kan utløses av en økning i jordfuktighet.

Steg 2

For å grave, velg en lys solskinsdag når jorden er tørr, slik at knollene enkelt kan bevege seg bort fra den. Rist dem så forsiktig av jorden, og vær forsiktig så du ikke bruker mekanisk stress. Stammen på pæren må kuttes av og trekkes tilbake en avstand på 12-17 centimeter fra toppen. Dette vil hjelpe pæren til å absorbere næringsstoffer under lagring.

Trinn 3

Det er nødvendig å sette pærene i en romslig trekasse, i ett eller to lag med liten avstand mellom dem. I denne formen må knollene oppbevares i en måned, og deretter kutte den tørkede stammen og røttene med hagesaks, hvis nødvendig, fjern de gamle og skadede.

Trinn 4

Sunne pærer må behandles med insekt- og soppbeskyttelsesmidler. Deretter legger du dem i en egen pose og henger dem om vinteren i et rom hvor temperaturen ikke er mer enn 5 grader, og regelmessig sjekker tilstanden.

Anbefalt: