Hva Vil Skje Etter Verdens Ende

Innholdsfortegnelse:

Hva Vil Skje Etter Verdens Ende
Hva Vil Skje Etter Verdens Ende

Video: Hva Vil Skje Etter Verdens Ende

Video: Hva Vil Skje Etter Verdens Ende
Video: Verdens Ende 2024, April
Anonim

Til tross for at verdens ende, som Maya-indianerne lovet i desember 2012, ikke fant sted, forbereder en del av menneskeheten seg fortsatt for apokalypsen. Til slutt kommer det flere og flere dommedagsprognoser, og det er fullt mulig at minst en av dem vil gå i oppfyllelse. Men hvordan vil planeten se ut etter det?

Hva vil skje etter verdens ende
Hva vil skje etter verdens ende

Verdens ende er en global katastrofe som vil føre til død for de fleste av verdens befolkning, forskjellige katastrofer, klimatiske endringer og andre ubehagelige hendelser. Det er mange detaljerte scenarier for verdens ende forårsaket av menneskeskapte, biologiske, naturlige, mystiske eller andre grunner. Avhengig av hva som vil forårsake verdens ende, blir det naturlig nok en eller annen postapokalyptisk prognose.

De første dagene etter verdens ende

Siden temaet om menneskehetens død har vært et av de mest populære de siste tiårene, er det ikke overraskende at det i litteratur og kino er mange verk som beskriver restene av menneskeheten og deres kamp for å overleve på planeten etter en katastrofe. Basert på dette kan du danne deg en viss ide om hvordan verden vil se ut etter verdens ende. De fleste scenarier har noen få ting til felles, selv om nyansene har en tendens til å variere.

I de siste århundrene ble verdens slutten spådd omtrent fem hundre ganger, men menneskeheten lever og blomstrer fortsatt, så mange mennesker er skeptiske til sannsynligheten for at sivilisasjonen dør.

Så katastrofen som har skjedd (atomkrig, epidemi, meteorittfall, klimakatastrofe) vil føre til at dødsfallet til omtrent 90% av menneskeheten. Dette vil forårsake kaos, politisk og økonomisk krise, takket være at restene av jordens befolkning raskt vil miste sitt siviliserte utseende og bli til primitive skapninger, bare opptatt av å finne mat og overleve. Det antas at med ødeleggelsen av moralske normer og verdier som er karakteristiske for en høyt utviklet sivilisasjon, vil en eksistenskamp utfolde seg, der de mektigste og primitive representantene for menneskeheten vil vinne, for hvem å drepe naboen ikke vil være et etisk problem. Dette vil igjen føre til tap av det meste av grunnleggende kunnskap og ferdigheter, og følgelig vil det være en enorm teknologisk nedgang. I tillegg vil de overlevende restene av befolkningen ikke være nok til effektiv produksjon av forbruksvarer, energi, mat, noe som også vil føre til tilbakegang av sivilisasjon og teknologi.

Den postapokalyptiske virkeligheten gjenspeiles i mange dataspill, hvorav noen, for eksempel Fallout, har blitt virkelige hits.

Vil restene av menneskeheten overleve?

Mest sannsynlig, hvis det etter slutten av verden forblir et tilstrekkelig antall mennesker på jorden for reproduksjon, vil de måtte gå langt med teknologisk og sosial utvikling, noe som vil bli komplisert av konsekvensene av en global katastrofe. Denne veien vil omfatte dannelse av grupper for å overleve i henhold til typen primitive stammer, ansvarsfordelingen, fremveksten av en primitiv økonomi, rudimentene til staten. Naturligvis er alt dette bare mulig hvis planeten etter en katastrofe forblir et sted som er egnet for livet. Ellers vil de som ikke døde i slutten av verden være dømt til utryddelse på grunn av uutholdelige forhold, for eksempel en atomvinter.

Anbefalt: