Hvordan Starte Brodering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Starte Brodering
Hvordan Starte Brodering

Video: Hvordan Starte Brodering

Video: Hvordan Starte Brodering
Video: Hvordan brodere med korssting - fra start til slutt 2024, Kan
Anonim

Før du begynner å brodere, må du finne eller tegne et passende motiv, velge materiale og tråder for arbeidet, ta vare på hjelpeverktøy, for eksempel en bøyle eller en fingerbøl.

Hvordan starte brodering
Hvordan starte brodering

Det er nødvendig

  • - stoff for brodering;
  • - broderiramme;
  • - diagram eller tegning;
  • - nåler for brodering;
  • - tråder for brodering i forskjellige farger;
  • - fingerbøl.

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn et broderimotiv. For å jobbe med en satinsøm, en stilk eller en kjedesøm, trenger du et mønster med klare grenser. Hvis du vil krysse et bilde, velger du et mønster eller kjøper et lerret med et trykt mønster.

Steg 2

Overfør satinsøm eller andre sømmer enn kryss til stoffet. Merk av lerretet hvis du krysser. For å gjøre dette, legg linjer med en sømsøm gjennom like antall kryss, de vil hjelpe deg med å sjekke om mønsteret er riktig. Etter hvert som arbeidet skrider frem, vil du fjerne disse trådene.

Trinn 3

Plukk opp materialet. Sammensetningen av stoffet kan være hva som helst. Det er mer behagelig, selvfølgelig, å brodere på naturlig lin, men en liten innlemmelse av syntetisk materiale vil gi større holdbarhet for produktet. Du kan velge hvitt eller farget materiale, men det er ønskelig at det er solid. For korssting, velg en grov veving, for eksempel grov lin, spesialitet eller avtakbart lerret, som plasseres over vanlig stoff og trekkes ut når du er ferdig.

Trinn 4

Kjøp broderitråd. Hvis du bruker et diagram, kan du lese skyggenavnene for hvert krysssymbol. Noen ganger inneholder tabeller et tall. Dette er spesielt vanlig når brodering gjøres med trådtråder. Vær oppmerksom på produsentens navn. Hvis du har tråder fra en annen produksjon, bruk tabellene for å oversette tråder for tanntråd, de er fritt tilgjengelige på Internett. Så du kan velge riktig nyanse så nøyaktig som mulig.

Trinn 5

Bruk ujevnt fargede tråder til satinsøm, de endrer fargenes intensitet i noen områder. Dette vil tillate deg å lage jevne overganger fra lys til mørk på individuelle detaljer, for eksempel kronblader.

Trinn 6

Bøy stoffet. Denne enheten forhindrer trådtrekking og deformasjon av stoffet.

Trinn 7

Bruk spesielle broderinåler, det er forskjellige verktøy for forskjellige teknikker. En nål med et langt, ikke veldig bredt øye og en ganske stump ende er godt egnet for korssting. For satinsøm, velg en skarp nål med et lite øye. For å unngå å stikke pekefingeren mens du syr, bruk en fingerbøl.

Trinn 8

Merk stedet der du vil begynne å jobbe. Det kan være et av hjørnene eller midten. På korsstingmønstre markerer pilene ofte midten. Hvis du bretter stoffet to ganger to ganger, kan du finne ønsket tråd av tråder.

Trinn 9

Knyt en knute i tråden, ta nålen til høyre side og begynn å sy. Du kan også mestre knutefri syteknikk.

Anbefalt: