Hvordan Spille Begravelsesmarsj

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spille Begravelsesmarsj
Hvordan Spille Begravelsesmarsj

Video: Hvordan Spille Begravelsesmarsj

Video: Hvordan Spille Begravelsesmarsj
Video: Kung Olav, död (1991) svensk text 2024, Kan
Anonim

En begravelsesmarsj er en streng musikksjanger som krever at en musiker (eller et musikalsk ensemble) strengt overholder en rekke obligatoriske, både formelle og kunstneriske krav.

Hvordan spille begravelsesmarsj
Hvordan spille begravelsesmarsj

Bruksanvisning

Trinn 1

Gravmarsjen, i sin originale sjangersemantikk, er musikken som følger den nasjonale begravelsesprosessen til ære for de faltne heltene. Dette er en langsom marsj (dobbelt så treg som den tradisjonelle "parade" marsjen), beregnet for tempoet i begravelsesprosessen, når kisten med den avdøde bæres i armene på dem.

Steg 2

Her er det nødvendig å lage et notat "om prosessuelle punkter." Generelt sett er hele begravelsesseremonien tradisjonelt ledsaget av musikk, bare forskjellig i forskjellige øyeblikk. Det er musikk "farvel til den avdøde", det er musikk "for prosesjonen", det er musikk "for å senke kisten." Gravmarsjen er bare musikk for begravelsesprosesser. Her, foruten F. Chopins mest berømte mars, er det marsjer av G. Berlioz, R. Wagner, L. Beethoven, G. Mahler, F. Mendelssohn, P. Tchaikovsky og andre - valget er ganske mangfoldig.

Trinn 3

I følge begravelsesprosesjonen skal musikeren eller musikerne være kledd og generelt oppføre seg hensiktsmessig. Forestillingen skal være høytidelig, det er uakseptabelt å "rive lidenskaper i filler" (med mindre kunden spesifikt krever det). Gravmarsjen er behersket og streng.

Trinn 4

Gravmarsjen har som regel tre deler i strukturen. De ytre delene er i den figurative strukturen til den høytidelige begravelsesprosesjonen, den midterste delen er vanligvis lettere, lyrisk, mer "personlig" farget. Kontrasten mellom de innrammende delene og midten skaper det spesifikke dramaet til denne sjangeren.

Trinn 5

Og et øyeblikk. På grunn av sjangerkravene blir begravelsesmarsjen utført av ensemblet. Det er to generelle krav til instrumentering eller omorganisering av begravelsesmarsjen for forskjellige komposisjoner. Den første (ganske åpenbare): instrumenter velges som utøvere kan spille på under bevegelsen.

Trinn 6

For det andre: orkestrasjonen skal ta hensyn til forestillingen i det fri, det vil si for all høytid, den skal være jevnt tett i lyd.

Anbefalt: