Hvordan Telle Med Flått

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Telle Med Flått
Hvordan Telle Med Flått

Video: Hvordan Telle Med Flått

Video: Hvordan Telle Med Flått
Video: Flått, juni 2019. 2024, Kan
Anonim

Et mål er en musikalsk enhet som begynner med en downbeat. Denne sterke rytmen følges vanligvis av en svak rytme. Det vil si at det er en veksling av sterke og svake slag.

Hvordan telle med flått
Hvordan telle med flått

Det er nødvendig

  • - rytmiske musikkstykker;
  • - dirigentpinne.

Bruksanvisning

Trinn 1

Merk at et mål er definert som forholdet mellom slagene. Siden beat er en abstrakt mengde, må du kunne føle det. Når du for eksempel hører på rytmisk musikk, begynner du ufrivillig å riste på hodet eller banke på foten. Neste banking eller vrikking faller på den sterke rytmen.

Steg 2

For å telle takten og lære å gjennomføre, lær deg enkle bevegelser først. Hvis du for eksempel synger en melodi i to kvartaler, blir det to slag i målestokken. Vis dem som følger: først går hånden ned - dette er "ett" mål, så stiger det opp - dette er "to" mål. Hver håndbølge tilsvarer en fjerdedel, så når du beveger hånden opp, syng enten en fjerdedel eller to åttendedeler. Mens du leder, senk børsten jevnt og i en lysbue, og løft den opp på samme måte. Alle bevegelser skal være myke.

Trinn 3

For å synge en trekvart melodi, vis tre slag med hånden din: en skal være sterk og de andre to svake (du skal lage en trekant). Sterk vises vanligvis ved å flytte hånden fra topp til bunn. Den andre - svakere - bevegelse av hånden til siden, den tredje delen av "trekanten" må være forbundet med en bølge av hånden opp. Men husk at bevegelsen skal være flytende, bortsett fra en sterk aksent.

Trinn 4

Størrelsen på fire kvartaler ser slik ut: først ned, så til venstre, så til høyre, og først så bare opp. Bevegelsen skal fortsatt være flytende og den sterke aksenten skal være skarpere.

Trinn 5

Lær å lytte nøye til aksenter i musikken din. Aksenten er begynnelsen på rytmen. Ved å lære å skille aksenter i en melodi, blir det lettere for deg å telle taktene.

Anbefalt: