Hvordan Telle Antall Måneder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Telle Antall Måneder
Hvordan Telle Antall Måneder

Video: Hvordan Telle Antall Måneder

Video: Hvordan Telle Antall Måneder
Video: Израиль | Маале Адумим | Город в пустыне 2024, Kan
Anonim

Du kan beregne antall måneder som passer mellom to vilkårlige datoer ved hjelp av Microsoft Excel-regnearkredigereren. For å gjøre dette har den det nødvendige settet med funksjoner for å konvertere datoer til numeriske verdier.

Hvordan telle antall måneder
Hvordan telle antall måneder

Det er nødvendig

Microsoft Excel regnearkredaktør

Bruksanvisning

Trinn 1

Angi startdatoen for perioden i den første cellen (A1), hvorav varigheten i måneder du vil beregne, og trykk Enter. Datoen må spesifiseres i et format som kan forstås av regnearkeditoren. Hvis standardinnstillingene ikke er endret i innstillingene, vil redaktøren for eksempel forstå datoen 11. juli 2011, skrevet i form av 11.07.2011.

Steg 2

Angi sluttdatoen for beregningsperioden i neste celle (A2) og trykk Enter.

Trinn 3

Skriv inn likhetstegn i neste celle (A3), og etter det følgende formel: (ÅR (A2) -ÅR (A1)) * 12 + MÅNED (A2) -MÅNED (A1) Likhetstegn tolkes av regnearket redaktør som en instruksjon om å vurdere alt at den følges av en formel, ikke en tekst. Etter at du har trykket på Enter-tasten, vil forskjellen i måneder mellom slutt- og startdatoer bli beregnet og vises i cellen med formelen.

Trinn 4

Hvis noe ble beregnet feil eller påskriften #VALUE! Vises i cellen med formelen, må du sørge for at datoene er i riktige formater. Velg deretter begge datacellene, høyreklikk og velg Format celler fra hurtigmenyen.

Trinn 5

Klikk på "Date" -linjen i listen til venstre ("Number Formats") og velg formatet som samsvarer med formatet du brukte da du skrev inn datoer. Foreta endringen i formatet til disse to cellene ved å klikke OK.

Trinn 6

Åpne dialogboksen for å endre formatet på celler igjen, men nå for cellen som inneholder formelen - høyreklikk på den og velg "Format celler".

Trinn 7

Klikk på Generell-raden i Nummerformater-listen og foreta endringen ved å klikke OK. Etter at formatene er justert med datatypene i cellene, bør datoforskjellen i måneder vises riktig.

Trinn 8

I den beskrevne metoden beregnes forskjellen i måneder med avrunding - enhver ufullstendig måned, uavhengig av dato, regnes som fullført. Det vil si at ordinære antall dager i måneden for start- og sluttdato ikke blir tatt i betraktning. Du kan supplere formelen og telle antall måneder avrundet til nærmeste hele antall måneder (både opp og ned). For å gjøre dette, skriv et likhetstegn i den fjerde cellen, og etter det følgende formel: HVIS (DAG (A2)> = DAG (A1); 0; -1) + (ÅR (A2) -ÅR (A1)) * 12 + MÅNED (A2) -MÅNED (A1)

Anbefalt: