Hvordan Smelte Såpe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Smelte Såpe
Hvordan Smelte Såpe

Video: Hvordan Smelte Såpe

Video: Hvordan Smelte Såpe
Video: Hvordan lage såpe helt fra bunn? 2024, Mars
Anonim

Når du lager såpe hjemme, må du følge grunnleggende sikkerhetsregler, spesielt i løpet av smelteperioden eller såpesåpen. Les derfor instruksjonene for det kjøpte produktet før du starter arbeidet, og ikke prøv å øke prosessen.

Hvordan smelte såpe
Hvordan smelte såpe

Bruksanvisning

Trinn 1

Bruk vanlig babysåpe til såpeproduksjon. Gni det på et grovt rivjern, denne prosessen virker kjedelig og tidkrevende bare ved første øyekast. Ikke prøv å smelte terninger med babyterapi, selv om noe av massen smelter, vil det forbli klumper i den. Husk at du bare kan smelte babysåpe i et dampbad. For å gjøre dette, hell vann i en gryte, kok det. Legg såpesponene i en metallskål og tilsett en liten mengde vanlig vann eller melk. Legg bollen på kasserollen slik at dampen varmer opp bunnen, og rør hele tiden i blandingen. Hvis kasserollen koker for kraftig, reduser du varmen. Ikke la såpemassen koke eller det dannes bobler i den, de kan ikke fjernes senere.

Steg 2

Kjøp en såpebase i spesialforretninger, den er gjennomsiktig og hvit. Dette materialet er veldig praktisk for å lage såpe hjemme, smelter lett og lar selv nybegynnere lage ekte mesterverk. Skjær basen i små terninger, legg den i en metallskål og smelt i et vannbad. I tillegg kan såpebunnen smeltes i mikrobølgeovnen. Plasser den i en keramisk tallerken, sett modusen til 450-600 watt, slå den på i 30 sekunder. Overvåke tilstanden til basen. Rør såpemassen grundig etter den første oppvarmingen. Sett om nødvendig oppvasken i ovnen i ytterligere 15 sekunder. Etteroppvarmingstiden avhenger av den opprinnelige mengden såpebunn. Forsikre deg om at massen ikke blir overopphetet og ikke begynner å "skyte" i mikrobølgeovnen.

Trinn 3

Tilsett bare ekstra ingredienser (farger, smaker, oljer, kronblad, flak eller malt kaffe) i såpebunnen når den er helt smeltet. Bare i dette tilfellet fordeles komponentene jevnt, og du vil få en masse klar til å helles i former.

Anbefalt: