Hvordan Sy En Kokkelue

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sy En Kokkelue
Hvordan Sy En Kokkelue

Video: Hvordan Sy En Kokkelue

Video: Hvordan Sy En Kokkelue
Video: SY DIN EGEN SOMMERKJOLE 2024, Kan
Anonim

En kokkehatt er en uunnværlig egenskap hos en profesjonell kokk. Dette er en spesiell hatt som ikke bare beskytter kokkens hår mot forurensning under tilberedningen, men som også forhindrer at håret kommer i matlagingsrettene. Sammen med et snøhvit forkle eller morgenkåpe er kokkelue et obligatorisk arbeidsklær og legemliggjør den nesten medisinske steriliteten til hver tallerken som er tilberedt av hendene.

Hvordan sy en kokkelue
Hvordan sy en kokkelue

Det er nødvendig

  • - Bomullsstoff - 1 m,
  • - En stripe av ikke-vevd eller tett interliningstoff 10 x 60 cm.

Bruksanvisning

Trinn 1

Mål volumet på kokkens hode med et målebånd. Klipp et rektangel på stoffet med en lengde som er lik det målte volumet på hodet, og en bredde lik 20 centimeter. Ikke glem å legge til 1 centimeter på alle sider for sømmer og kant.

Steg 2

Brett rektangelet i to langs kortsiden. Sy en søm på symaskinen, tre tilbake 1 cm fra kanten. Stryk sømmen med et varmt strykejern, og vri kantene på sømmen til sidene. Vri den resulterende sylinderen til forsiden og brett den i to langs omkretsen. Sett inn en stripe med ikke-vevd eller tett interlining-stoff inne, og skjær den til lengden på det målte hodevolumet. Du har kronen på en kokkehatt.

Trinn 3

Ta det gjenværende stoffstykket og klipp ut en sirkel med en radius på 35-39 centimeter. Dette vil være toppen av hetten, som kan sys til kronen på to måter.

Trinn 4

For den første metoden øker du den maksimale stingbredden på symaskinen og sy sømmen langs hele omkretsen, og trer 1 centimeter bakover fra kanten. Trekk i undertråden og samle toppen av hetten for å matche lengden på den samlede sømmen til volumet på hodet eller kroneomkretsen. Sy sammen kronen og hetten. Trim sømmen fra innsiden og overlock den eller overkast den for hånd.

Trinn 5

For den andre metoden trenger du en nål og tråd. Sy den utklippte sirkelen langs kanten, og legg store bretter 1-1,5 centimeter dype med intervaller langs hele omkretsen. Beregn den resulterende sømlengden til å være lik hodets volum. Sy deretter på toppen av hetten ved kronen, klipp og overkast den indre sømmen.

Anbefalt: