Hvordan Telle Månedager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Telle Månedager
Hvordan Telle Månedager

Video: Hvordan Telle Månedager

Video: Hvordan Telle Månedager
Video: 8. oktober, vær oppmerksom på dette, du vil stå igjen uten penger på dagen til Sergius av Radonezh 2024, Kan
Anonim

Månen har en betydelig innvirkning på prosessene som foregår på jorden. Månekalenderen kontrolleres når du utfører hagearbeid, behandling, planlegger en diett og daglig rutine. En månebursdag kan avsløre mange aspekter av den menneskelige personligheten og indikere de riktige landemerkene i livet. Du kan bestemme hvilken månedag som tilsvarer en bestemt dag i måneden ved å beregne eller bruke en spesiell kalender.

Hvordan telle månedager
Hvordan telle månedager

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn ut når det var eller blir en nymåne nærmest datoen din. Nymåneøyeblikket er begynnelsen på den første månedagen, og den andre månedagen begynner med den første månen opp etter nymåne. Til tross for at månekalenderen har 30 dager, slutter månemåneden noen ganger den 29. dagen, hvoretter den første månedagen begynner igjen, som er lengre. Tiden for oppgang og nedgang av månen kan bestemmes i henhold til den vanlige kalenderen, der disse dataene er angitt.

Steg 2

Vær oppmerksom på nettsidene til det aktuelle emnet. Finn en kalender med sol- og månedager for året du trenger, og bruk den til å bestemme hvilken månedag som tilsvarer en bestemt dato. Ved å fylle ut et spesielt skjema, kan du automatisk beregne ønsket månedag. For å gjøre dette må du spesifisere dato, beregningstidspunkt, tidssone i forhold til Moskva eller universell tid. Siden månen stiger til forskjellige tider forskjellige steder på planeten, er det også nødvendig å oppgi nærmeste bosetning eller koordinater for å få større nøyaktighet i beregningen.

Trinn 3

Bruk spesielle tabeller over årstallene og dagen for å beregne månedagen. Bestem hvilken koeffisient som tilsvarer året du trenger. I tabellen, der årets tiere og enheter er angitt horisontalt og vertikalt, finner du de ønskede tallene og tallet som er angitt i skjæringspunktet. Bestem koeffisienten som tilsvarer ønsket måned. Legg sammen tallene du finner fra disse tre tabellene. Hvis det mottatte beløpet overstiger antall dager i månemåneden, trekker du 29,5 fra det. Anta at du fikk tallet 6, 3. Dette betyr at nymåne skjedde den 6. klokken 7, 2 (0, 3x24) timer GMT. Til slutt, ikke glem å korrigere tiden for tidssonen din. Feilmarginen for denne metoden er pluss minus 1-2 dager.

Anbefalt: