Hvordan Rengjøre Sølv

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rengjøre Sølv
Hvordan Rengjøre Sølv

Video: Hvordan Rengjøre Sølv

Video: Hvordan Rengjøre Sølv
Video: Hvordan rense sølv 2024, April
Anonim

Hver kvinne som elsker og bruker smykker, har alltid flere sølvvarer. Over tid mørkner det, og for å få det tilbake til sin opprinnelige glans og skjønnhet, må det rengjøres. Korrekt rengjøring av sølv er ikke så vanskelig vitenskap, det viktigste er å lagre og ta vare på det riktig slik at du må rengjøre det minst mulig.

Hvordan rengjøre sølv
Hvordan rengjøre sølv

Sølv blir mørkere hvis det oppbevares i et rom med høy luftfuktighet eller i nærheten av svovelholdige preparater. Mørkere kan også forekomme når eierens helse forverres. Hudens individuelle egenskaper har også stor innflytelse. For å unngå dette, tørk av smykkene med tørr flanell etter bruk.

Det anbefales at du ikke utsetter sølv for mekanisk rengjøring, men bruker spesielle servietter eller preparater som kan kjøpes i smykker. I tillegg til rengjøring lager de et beskyttende belegg på metallet.

Det er bedre å oppbevare sølvsmykker i spesielle tilfeller på et tørt sted. Og det anbefales at smykkene ikke berører hverandre. Når du gjør husarbeid og jobber med kjemikalier, er det bedre å fjerne sølvvarer.

Hvordan rengjøre sølv hjemme

Du kan rengjøre sølvet selv hjemme:

  1. Ammoniakk.

    Den mest populære måten. Sølvartikler blir dynket i 10% ammoniakk i 10-15 minutter. Deretter vaskes de med vann og tørkes med en klut.

  2. Svovelsyre.

    Produktene kokes i en 10% svovelsyreoppløsning til skitten vaskes av, vaskes med vann og tørkes med en klut.

  3. Sitronsyre.

    Kokende produkter i sitronsyreoppløsning i vannbad. For 0,5 liter vann tas 100 g sitronsyre. Et stykke kobbertråd og smykker som trenger rengjøring, slippes i beholderen med løsningen. Etter ca 15-30 minutter. rengjøring er over. Sølvet vaskes og tørkes.

  4. Soda.

    Kok smykkene i en natronoppløsning. For 0,5 liter vann tas 1-2 ss. soda. Et stykke folie slippes ned i beholderen med løsningen. Sølvartikler kokes i ca 10-15 sekunder, vaskes med vann og tørkes.

  5. Coca Cola.

    Spesielt sofistikerte rengjøringsmidler foreslår at du bruker Coca-Cola - kok sølvartiklene i drikken i 3-5 minutter, det vil effektivt fjerne den mørke filmen fra sølvet.

  6. Salt.

    For 200 ml vann tas 1 ts. salt, sølv er nedsenket i denne løsningen i et par timer. Du kan til og med koke den i denne løsningen i 10-15 minutter.

  7. Mekanisk rengjøring.

    Involverer rengjøring med viskelær eller tannkrem. Mekaniske midler fjerner filmen godt fra metalloverflaten, men kan skade produktets overflate.

Anbefalt: