Hvorfor Faller Ficusblader Hjemme

Hvorfor Faller Ficusblader Hjemme
Hvorfor Faller Ficusblader Hjemme

Video: Hvorfor Faller Ficusblader Hjemme

Video: Hvorfor Faller Ficusblader Hjemme
Video: Hvorfor snø faller 2024, Kan
Anonim

Ficus er en eviggrønn stueplante. Med riktig pleie kan han glede alle med sitt vakre utseende i lang tid. Men noen ganger er det et plutselig fall av ficusblader. Hva kan være grunnen til dette, og hvordan kan dette forhindres?

Hvorfor faller ficusblader hjemme
Hvorfor faller ficusblader hjemme

Ficus har ikke bare skjønnhet, men har også noen nyttige evner. Spesielt absorberer denne planten skadelig formaldehyd i rommet og fyller den med oksygen. Ficus er også kreditert noen supermakter. Det gir en person positiv energi, slukker aggresjon, lindrer irritabilitet, og gir besluttsomhet og vilje til usikre mennesker.

Når du dyrker ficus hjemme, kan det oppstå vanskeligheter. Og en av dem er det plutselige fallet av bladene.

Årsaker til at ficusblader faller og deres løsning

Det er mange grunner til at dette kan skje. Dette fenomenet kan oftest observeres om vinteren eller forsommeren. Om vinteren blir kaldt trekk og lave romtemperaturer en slik grunn. Derfor må ficus beskyttes mot kjølig luft. Den optimale temperaturen om vinteren bør være +18 - +20 grader.

Om sommeren må du tvert imot beskytte planten mot direkte sollys. For å gjøre dette, bruk hvilken som helst metode for å skygge den.

En overflod av næringsstoffer i jorden kan også påvirke bladenes tilstand negativt. Derfor er det bedre å ikke overdrive det med fôring, spesielt om vinteren når ficusene er i hviletilstand.

En annen grunn til at blader faller på en ficus, kan vanne med kaldt vann. For å løse det er det nødvendig å bruke varmt vann ved romtemperatur, helst mindre hardt.

Fallende blader i forskjellige typer ficus kan være forårsaket av forskjellige årsaker. Gummi og lyreaktige ficuses liker ikke vanntetting av jorda. Med en overflod av fuktighet kaster de straks løvet sitt. Derfor er det bedre å holde dem i en litt tørket form. For ficus Benjamin er mangel på lys eller en kraftig klimaendring katastrofal. Dette gjelder spesielt når det blir ført fra gaten inn i rommet om høsten. Denne prosedyren må utføres tidlig nok når utetemperaturen fortsatt overstiger +20 grader. Det er bedre å umiddelbart bruke ekstra kunstig belysning i rommet.

Hvis likevel ikke bladene kunne unngås, hell planten med gjenopprettende medisiner som stimulerer veksten, for eksempel "Epin".

Men noen ganger er det ikke lenger mulig å hjelpe ficus, og dette er direkte relatert til alderen. Aldring kan også føre til bladfall. I dette tilfellet må du forynge ficusen eller erstatte den med en ny.

Anbefalt: