Hvordan Lese Broderimønstre

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lese Broderimønstre
Hvordan Lese Broderimønstre

Video: Hvordan Lese Broderimønstre

Video: Hvordan Lese Broderimønstre
Video: Увеличивает кокетку - Свитер 2024, Kan
Anonim

Noen håndverkere broderer vakre og komplekse malerier, med fokus på ferdige tegninger eller bilder som de kommer opp i i sin egen fantasi, men de fleste nålekvinner som driver med broderi kan ikke lage lyse og pene broderier uten spesielle ordninger. Ved hjelp av ordningen kan du brodere hvilket som helst bilde, til og med det mest komplekse, og derfor er det viktig å lære å lese ordningene riktig.

Hvordan lese broderimønstre
Hvordan lese broderimønstre

Bruksanvisning

Trinn 1

Ordningene er forskjellige - farger og svart-hvitt. Fargeskjemaer er veldig praktiske - de viser fargenyanser, og også i et hvilket som helst skjema er det et rutenett med små celler som tilsvarer antall kryss.

Steg 2

Noen ganger blir disse cellene malt i de ønskede fargene, men hvis det er mange farger, blir cellene merket med spesialtegn, som plasseres i en egen nøkkel for dekryptering. Det andre alternativet brukes oftest i svart-hvitt-ordninger.

Trinn 3

Hvis du bruker et fargevalg og ikke er sikker på skyggen som er trykt i cellen, må du være oppmerksom på dekodingen av fargene - ved siden av hver farge skal det skrives nummeret på flosstrådene du vil brodere med. Disse mønstrene brukes til lite broderi.

Trinn 4

Hvis skjemaet er voluminøst og skiller seg ut i komplekse fargeoverganger, må du lære å dechiffrere symbolikken som brukes i skjemaet - hver farge er angitt i slike skjemaer med et bestemt symbol.

Trinn 5

Studer nøkkelen som dekrypterer betydningen av hver forklaring og forskjellige linjer, og prøv å huske hvilken farge hver forklaring tilsvarer. Vær spesielt oppmerksom på de hvite (tomme) cellene i diagrammet. Noen ganger betyr disse cellene at du ikke trenger å brodere noe i dem, men i noen diagrammer betyr de også en farge - alt dette må staves i nøkkelen.

Trinn 6

Siden broderere bruker tråder fra forskjellige produsenter, er vanligvis flere forskjellige nyanser og merker av flosstråder angitt i diagrammene, tilsvarende det samme symbolet.

Anbefalt: