Hvordan Bestemme Kroppsforhold

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Kroppsforhold
Hvordan Bestemme Kroppsforhold

Video: Hvordan Bestemme Kroppsforhold

Video: Hvordan Bestemme Kroppsforhold
Video: Новый метод повышения качества Co2 / ZnO GANS - Технология плазмы Кеше - эксперимент 2024, Kan
Anonim

Kunstnere, motedesignere og arkitekter arbeider kontinuerlig med kroppsforhold. For å portrettere en person på en pålitelig måte, må du overføre dimensjonene riktig til lerretet. Hvis en designer ønsker å lage en vellykket kjole, må han ta hensyn til figurens særegenheter.

Hvordan bestemme kroppsforhold
Hvordan bestemme kroppsforhold

Det er nødvendig

Målebånd, papirark, penn

Bruksanvisning

Trinn 1

Alle proporsjoner av menneskekroppen uttrykkes i forhold til høyden eller bredden på individuelle kroppsdeler. Avhengig av rase og kroppsbygning, kan de være forskjellige fra hverandre. Ideelle proporsjoner ble bestemt av den gamle greske billedhuggeren Polycletus. Ta et målebånd og mål høyden din. Denne avstanden er lik lengden på utstrakte armer eller 24 håndflater.

Steg 2

Del høyden din med 10. Resultatet er proporsjonalt med lengden på hånden og ansiktets lengde. Avstanden til en tredjedel av ansiktet er i sin tur identisk med lengden på øret og avstanden fra haken til nesetippen og fra hårfestet til øyenbrynene.

Trinn 3

Del høyden din med 8. Resultatet er proporsjonalt med lengden på hodet og avstanden fra albuen til armhulen.

Trinn 4

Del høyden din med 7. Resultatet er proporsjonalt med lengden på foten. Samme avstand fra toppen av brystet til hårfestet.

Trinn 5

Del høyden din med 6. Resultatet er proporsjonalt med lengden på hodet og nakken.

Trinn 6

Del høyden din med 4. Dette tilsvarer lengden på en albue, hvis størrelse er seks håndflater. Avstanden på fire alen er lik skrittlengden. De samme proporsjonene gjelder for avstanden fra hodekronen til brystvortene. Likeledes er lengden fra tåen på foten til kneskålen og fra kneskålen til kjønnsorganene en fjerdedel av høyden.

Trinn 7

Del høyden din med 3. Resultatet er proporsjonalt med avstanden fra kronen til midjen.

Trinn 8

Mål nakkeomkretsen. Skinnen har samme bredde. Hvis du multipliserer resultatet med to, får du midjeomkretsen, som igjen vil være identisk med hoftebredden og ikke bør være mer enn halvparten av høyden.

Trinn 9

Mål rundt livet og hoftene. Det ideelle forholdet anses å være 0, 7. Mer presist, fra 0, 6 til 0, 7. Dette forholdet ble brukt av Rubens for statuen "Naken". Venus de Milo har de samme parametrene.

Anbefalt: