Gjennomgang: Hvordan Du Følger Reglene For God Smak

Innholdsfortegnelse:

Gjennomgang: Hvordan Du Følger Reglene For God Smak
Gjennomgang: Hvordan Du Følger Reglene For God Smak

Video: Gjennomgang: Hvordan Du Følger Reglene For God Smak

Video: Gjennomgang: Hvordan Du Følger Reglene For God Smak
Video: Gjennomgang av novella Ringen 2024, Kan
Anonim

En gjennomgang er en kort tekst som gir en vurdering av ethvert formidlet virkelighetsfenomen. Til tross for den ganske frie formen, har den, som enhver annen etablert sjanger, visse regler for skriving.

Skriv riktig
Skriv riktig

Hva er en anmeldelse?

Det er ingen standard for å skrive en anmeldelse; i dette tilfellet avhenger reglene av gjenstanden for gjennomgang. Så for eksempel vil en anmeldelse av en film være forskjellig fra en anmeldelse av en avhandling. For en gjennomgang, som for en sjanger, kan du likevel nevne noen tegn og anbefalinger som bør tas i betraktning for å overholde reglene for god form.

The Great Soviet Encyclopedia gir følgende definisjon: “Review (fra Lat. Recensio - hensyn) er en analyse og vurdering av et nytt kunstnerisk (litterært, teatralsk, musikalsk, filmatisk, etc.), vitenskapelig eller populærvitenskapelig arbeid; sjangeren avis- og tidsskriftjournalistikk og litteraturkritikk”.

Fra denne definisjonen kan følgende trekk skilles ut: en anmeldelse blir opprettet for et bestemt nytt arbeid, den gir sin analyse og vurdering, inkludert en kritisk. I dette tilfellet refererer anmeldelsen til den journalistiske stilen. I motsetning til andre sjangere vurderer den ikke fakta og virkelige hendelser, men formidlet virkelighet - bøker, filmer, produksjoner, spill og så videre.

Hvordan skrive en anmeldelse

Som journalistisk sjanger skal anmeldelsen være kort nok, og i en kortfattet, konkret form gi en vurdering av arbeidet. Samtidig, i motsetning til et essay av mer fri karakter, må en positiv eller negativ vurdering begrunnes, det er mulig å sitere fra teksten.

For å skrive en god anmeldelse, må du studere materialet nøye, siden det i arbeidet ditt er verdt å peke på funksjonene i arbeidet som skiller det fra andre tilfeller av samme kategori. Så hvis dette er en bok eller artikkel, må anmeldelsen si om forfatterens språk og stil. Og hvis du vurderer en teaterproduksjon eller film, bør du være oppmerksom på skuespillet.

Gjennomgangen er basert på en avhandling som inkluderer hva anmelderen fant i det evaluerte arbeidet. Dens oppgave er å vise fremtidige lesere hva de kanskje ikke engang legger merke til, siden de ikke har spesiell kunnskap. Derfor, jo bredere den kulturelle bakgrunnen til anmelderen, og jo bedre han forstår området han skriver om, jo mer interessant og nyttig blir hans arbeid.

Som regel vurderer anmelderen bare de mest relevante verkene, og fra en side. Imidlertid er det også mulig å utvide emnet for studiet, vurdere et spesielt problem. I dette tilfellet må det huskes at gjennomgangen er ment å kort evaluere arbeidet, og ikke å utføre vitenskapelig forskning.

Husk at gjennomgangssjangeren oftere enn ikke involverer et bredt spekter av lesere, som sannsynligvis bare er i ferd med å gjøre seg kjent med materialet. Selv om leseren din allerede har lest / sett på det du vurderer, bør du imidlertid ikke la deg rive med en detaljert gjenfortelling av handlingen. Dette reduserer verdien av arbeidet ditt betydelig.

Anbefalt: