Hvordan Lage En Velomobile

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Velomobile
Hvordan Lage En Velomobile

Video: Hvordan Lage En Velomobile

Video: Hvordan Lage En Velomobile
Video: Веломобиль "Чайка". Обсуждение трансмиссии. 2024, Kan
Anonim

En velomobile er et muskulært kjøretøy som drives av sjåførens muskulære kraft. Den skiller seg ut fra en sykkel ved stabilitet, siden den ikke er nødvendig for å opprettholde balansen mens du kjører på velomobile. Men for å lage en slik bil med egne hender kreves det noen ferdigheter og evner.

Hvordan lage en velomobile
Hvordan lage en velomobile

Bruksanvisning

Trinn 1

Utformingen av velomobilen skal begynne med definisjonen av sin type. Avhengig av bruksområdet kan velomobiler deles inn i sport, turgåing, fotturer og multifunksjonelle. Bestem også om bilen din skal være en enkelt- eller toseter, om du skal utstyre den med førerhus eller kåpe.

Steg 2

Begrensningene ved å bygge en velomobile bestemmes av vekten og kostnadene du har råd til. Jo lavere vekt, jo høyere kostnad. Vi må vurdere vektegenskaper som hovedkriterium når vi velger velomobile design.

Trinn 3

Før du lager tegninger, ta et valg til fordel for en eller annen ordning for den fremtidige velomobilen. En enkelt enhet gir nesten ikke mening å designe. Beregninger viser at en enkeltseter velomobile med tre eller fire hjul vil være unødvendig tung. Men hvis du fortsatt bestemmer deg for å stoppe ved en slik bil, velger du en trehjulsplan (trike).

Trinn 4

Begynn å modellere velomobilen med grunnleggende komponenter som sete og bunnbrakett med pedaler. Hvis du slo deg ned på et skumsete, må du huske at overflaten på kroppen ved siden av et slikt sete kan svette mye, uavhengig av årstid.

Trinn 5

Lag rammen av et stålprofilrør. Bruk syntetisk stoff til setetrekket. Sett en sterk ledning rundt omkretsen av huset, og la endene være fri. Når du strammer trimmen over seterammen, må du stramme endene på ledningen slik at trimmen sitter tett rundt setet. Setet må være stivt festet til rammen.

Trinn 6

Vognmontering er mulig i flere versjoner, det avhenger av velomobilens designfunksjoner. Det er mulig å montere vognen på klemmer, i dette tilfellet vil det være mulig å bevege den langs rammen. Det er fornuftig å gjøre dette hvis setet ikke har justering for avstanden til pedalmekanismen.

Trinn 7

Den viktigste oppgaven ved montering av en velomobile er hjulfesting. Tradisjonelle nav er designet for en gaffel, men du trenger et utkragingsfeste der hjulet bare er festet til den ene siden, omtrent som bilhjul. Hjulfestet må bære lasten på en jevn vei.

Trinn 8

Støtdempere brukes til å dempe støt når du kjører over uregelmessigheter i veien. Hjulet er hengt opp på hengsler, mens vekten på velomobilen overføres til hjulet gjennom en fjær. De enkleste støtdempere går like bra i begge retninger, så når du tråkker, kan bilen vippe. Dette er mulig når du treffer resonans. Forbedrede modeller har hydraulisk reversering.

Trinn 9

Ved utforming av støtdempere skal kjedet plasseres slik at den ikke komprimerer støtdemperen når den trekkes. Ellers vil det være vanskelig eller umulig å tråkke. Kjør derfor kjedet nærmere opphengssvingene.

Trinn 10

Teoretiske beregninger kan avvike fra praksis, så vær forberedt på at du må vise betydelig fantasi, tålmodighet og utholdenhet for å lage en sykkel med egne hender. Selvfølgelig vil du ikke i et hjemmeverksted kunne konkurrere med industribedrifter som produserer sykkelutstyr. Men din første velomobile vil kunne sykle så vel som en fabrikksykkel.

Anbefalt: