Hva Er Jigghodene

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Jigghodene
Hva Er Jigghodene

Video: Hva Er Jigghodene

Video: Hva Er Jigghodene
Video: В ТОННЕЛЕ под ШКОЛОЙ ЧЕРНОБЫЛЯ с ЗАКРЫТЫМИ ГЛАЗАМИ**С ХЕЙТЕРАМИ! 2024, April
Anonim

Det er et stort utvalg av jigghoder, som hver er designet for en bestemt type fiske. Hodet "ball" betraktes som universal ", og" ski "er tilpasset jakt asp.

jigghode
jigghode

Bruksanvisning

Trinn 1

Et jigghode er en sinker med en krok, som har en viss form og er ment for fiske med en spesiell agn. Jiggfiske brukes av fans av bunnspinnfiske, og foretrekker å fiske i den kalde årstiden, fra sen høst til tidlig på våren. Hvilke jigghoder er det?

Steg 2

Jigghoder er faktisk tunge jigs, utstyrt med en ring i øvre del og en spesiell lås på kroken, som forhindrer at det myke agnet glir og snur. Låsen kan være i form av en torn (nål), ball og andre elementer. Hvis du planlegger å bruke en hår-, fjær- eller gummifilamentøs kropp, så velg en kulelås. Det er mer behagelig og river ikke agnet, i motsetning til piggen.

Trinn 3

Det finnes mange typer jigghoder, både separate og kombinerte alternativer. Noen inkluderer "linser", "ball" og "felt". Vurder vekten når du velger et enkelt eller kombinert jigghode. Det påvirker dybden på stasjonen og støpeavstanden. Hvis du vil lage et ekstra spill ved hjelp av hodet, stopper du ved "gravemaskinen" og "svinger". De svinger litt når de styres, og tvinger det myke agnet til å bevege seg. Strømlinjeformede kompakte laster skaper ikke ekstra bevegelse, men de flyr langt og er mer komfortable i dybde og strøm. Disse inkluderer kule-, banan- og skjevekthoder.

Trinn 4

Agnets dybde avhenger av hellingen til den fremre delen av hodet. Husk at "gravemaskinen" vil gå mye dypere enn vanlig, da den skyves ned av nesebladet. Men "svingende" og "ski" modellene vil gå høyere. Du vil merke dette med jevne ledende og lette hoder. Det er også spesielle "ikke-krok" agn. I modellene "svingende", "skje", "rugby", "hestesko", "støvel", "vanka-vstanka" og andre, stiger kroken når den faller til bunnen vertikalt og hekter mye sjeldnere enn andre, spesielt når en ledning med trinnvis bunn brukes. Modeller med en feiende (langstrakt) form med ring i baugen unngår lett hindringer. Disse inkluderer ski, banan og skje. Sidevingehoder som rugby og hestesko er beskyttet mot lateral hake, spesielt i strømmen.

Trinn 5

Balanserte hoder med linjering midt på lasten, like over tyngdepunktet, brukes til trinnvis styring, spesielt når du fisker på dybden. Slike lokker beveger seg fremover med en viss tilbøyelighet, og når de stoppes i høy hastighet og faller nesten vertikalt ned. Ubalanserte hoder brukes til jevn veiledning, selv om noen modeller av disse hodene er ideelle for fiske i grunne områder og til og med fiske overhead. Sistnevnte gjelder "ski" -modellen, som på grunn av forskyvningen av tyngdepunktet blir ført oppover under rask gjenfinning og lar deg jakte på asp.

Trinn 6

Hvis du i tillegg vil lage lys- og lydspill, samt øke dra, velger du "hesthode" jigghode. Velg vekter i form av en larve eller et fiskehode for fiske med en vibrotail, og kule- og kulehodene er egnet for vriere. Ta "støvel", "hestesko" og "vanka-vstanka" med deg til bunnfisket. De er spesielt gode for fiske av abbor og gjedde.

Anbefalt: