DIY LED-lampe

Innholdsfortegnelse:

DIY LED-lampe
DIY LED-lampe

Video: DIY LED-lampe

Video: DIY LED-lampe
Video: DIY LED Lampe / LED Lampe selber bauen / DIY LED Stehlampe bauen 2024, April
Anonim

Det tar mye tid og tålmodighet å lage en LED-lampe. Du kan lage den hjemme med en standard halogenpære. Som et resultat bør du ha en 12-volts enhet.

LED-lampe
LED-lampe

Hva trenger du for å lage en LED-lampe?

Hvis du bestemmer deg for å lage en egen LED-lampe, ta en halogenlampe med fjernet glass og LED. Det er ønskelig at antallet sistnevnte ikke overstiger 22 stykker, ellers vil det være vanskelig å jobbe med dem.

Du trenger også monteringslim og superlim, et loddejern og loddetinn, kobbertråd, et lite stykke aluminiumsark, motstander og en hullstans.

De viktigste trinnene i å lage en lampe

Ta først ut alt du ikke trenger fra halogenlampen. For å gjøre dette, begynn å fjerne den hvite kittet med en skrutrekker. Dette må gjøres veldig nøye for ikke å skade lyspæren. Ta deretter en hammer og legg den, føttene opp, på en flat overflate. Prøv å slå selve pæren ut av reflektoren med ett presist slag.

Hvis den forrige fasen ble fullført, fortsett til neste trinn. Lag en aluminiumsskive for lysdiodene. For å gjøre dette, finn en passende mal på Internett, skriv den ut og klipp den langs konturen. Lim en papirmal på et aluminiumsark og kutt en sirkel ut av den. Slå deretter hull i aluminiumssirkelen med en hullslag.

For å generere et LED-tilkoblingsdiagram, må du fylle ut de obligatoriske feltene i en spesiell online diagramkalkulator. Der foreskriver du spenningen til strømforsyningen og lysdioden, strømstyrken til lysdiodene og antallet deres. Tjenesten skal gi deg et diagram etter at du har angitt alle parametrene.

Du kan begynne å montere lysdiodene. Plasser platen på et rørstativ med riktig diameter. Sett deretter inn alle lysdiodene i hullene på aluminiumsirkelen med bena opp. Ikke glem å dryppe en liten mengde superlim mellom dem. Bare ikke overdriv. Etter det må du ta konstruksjonslim og helle alle lysdiodene på toppen. Husk å vente til den er helt tørr (det kan ta flere dager).

Det er bedre å lodde bena i henhold til skjemaet - 4 lysdioder i serie fra pluss til minus. Lodd deretter plussbena sammen, og fest motstandene til minusene. Deretter må du lodde motstandene slik at de er plassert på lysdiodene i vannrett stilling. Som et resultat bør den resulterende strukturen ha to grupper av ben. Lodd et stykke kobbertråd til dem. Du kan også fylle ut rommet mellom bena og ledningene med en limpistol.

Så det gjenstår bare å montere lampen. For å gjøre dette, sett inn LED-platen i reflektoren på halogenlampen og lim den med superlim. Husk å vente til limet tørker og skriv i svart markør på basen der pluss- og minuslampene er plassert. Kutt forsiktig av overflødige ledninger og bruk den resulterende lampen.

Anbefalt: