Hvordan Rolling Stones Feiret Jubileet

Hvordan Rolling Stones Feiret Jubileet
Hvordan Rolling Stones Feiret Jubileet

Video: Hvordan Rolling Stones Feiret Jubileet

Video: Hvordan Rolling Stones Feiret Jubileet
Video: The Rolling Stones - Angie - OFFICIAL PROMO (Version 1) 2024, April
Anonim

12. juli feiret det britiske rockebandet The Rolling Stones 50-årsjubileum. På datoen for den første konserten organiserte det legendariske bandet ikke støyende fester, en høylytt tur og presentasjonen av en samleplate utgitt til ære for halvtalls-jubileet. The Rolling Stones bestemte seg for å markere rundedaten annerledes, men absolutt i stil med bandet.

Hvordan Rolling Stones feiret jubileet
Hvordan Rolling Stones feiret jubileet

Deres første konsert fant sted 12. juli 1962 på The Marquee, en trendy London-klubb på Oxford Street. 50 år senere har rockelegendene bestemt seg for å feire jubileet sitt med åpningen av en gratis retrospektiv fotoutstilling kalt "The Rolling Stones: 50".

Utstillingen var plassert i en av salene i Londons Somerset House. Utstillingen er en komplett fotobiografi av gruppen, bestående av sytti fotografier. Besøkende kan se den første offisielle fotosesjonen til unge Rolling Stones i 1963, samt en serie bilder tatt av fotograf Philip Townsend på 70-, 80-, 90-tallet. Og selvfølgelig det moderne opptaket av Stephen Klein, som de eldre rockerne smiler fra.

Denne dagen strømmet det tradisjonelle London-regnet. Fire utøvere The Rolling Stones gikk på den røde løperen. Ved inngangen til Somerset House ventet de samme gamle fansen med erfaring allerede på dem.

Rollingene inviterte sine nærmeste venner til jubilanten, inkludert den tidligere gitaristen Bill Wyman, den tidligere Simply Red-forsanger Mick Hucknell og deres mangeårige venn, den britiske dramatikeren Tom Stoppard.

De fleste fotografiene er ikke iscenesatt. Dette er for det meste avisbilder. Her kan du også se et øyeblikksbilde av grunnleggeren og medlemmet av The Rolling Stones - den tragisk avdøde 27 år gamle gitaristen Brian Jones.

Utstillingen vil være åpen for alle som kommer frem til 27. august.

I tillegg er en luksuriøs fotobok på 352 sider "The Rolling Stones: 50" gitt ut til rockebandets gylne jubileum. Alle fotografiene fra utstillingen finner du i denne jubileumsfotokronikken til gruppen, som inkluderer 400 farger og 300 svart-hvitt-fotografier med kommentarer.

En dokumentar om The Rolling Stones er planlagt utgitt i november. Forresten, som musikerne forsikret journalistene, kommer de ikke til å pensjonere seg. Videre har de startet øvelsene igjen og forbereder seg på konserter. Datoene for verdensturnéen er imidlertid ennå ikke kunngjort.

Anbefalt: