Hvordan Behandle Musikk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Musikk
Hvordan Behandle Musikk

Video: Hvordan Behandle Musikk

Video: Hvordan Behandle Musikk
Video: 🎵 Richard Koechli - Sensitive Kind [Relaxing Blues Music 2021] 2024, Kan
Anonim

Den moderne underholdningsindustrien har også opplevd effekten av teknologisk fremgang. Ikke en eneste musikalsk gruppe, sanger eller sanger kan klare seg uten å behandle musikk eller vokal. Noen er større, andre er mindre, men bruken av spesielle dataprogrammer for å arrangere sanger har blitt allestedsnærværende. Og selv hjemme arrangerer amatører små "virtuelle studioer".

Hvordan behandle musikk
Hvordan behandle musikk

Bruksanvisning

Trinn 1

For å behandle spilt musikk eller en sang som er sunget i et hjemmestudio, må du ikke bare ha en mikrofon og synthesizer, men også forsterkere, miksere, et MIDI-tastatur og mange andre komponenter i et lydsystem. Så du spiller musikken du har komponert eller fremfører en sang som umiddelbart blir skrevet til datamaskinen din ved hjelp av spesielle enheter, og først etter det begynner du å arrangere eller behandle musikken.

Steg 2

Prøv å spille inn musikkfiler i høyest mulig oppløsning og utfør alle endringer uten å endre den, og reduser den til 16-bit bare før den endelige innspillingen til disk. Det samme gjelder fades, som også gjøres helt på slutten av arbeidet med innspillingen. Faktum er at når du behandler et opptak, må du høre alle lydene perfekt for å forstå hvor og hva som må endres for at musikken din skal høres bedre ut, og den minste reduksjonen i kvalitet vil umiddelbart gjøre oppfatningen av innspillingen mer vanskelig.

Trinn 3

I tillegg til musikalske lyder, kan det i bakgrunnen av innspillingen av alt være noen fremmede lyder som er ganske vanskelig å bevisst oppdage, men som likevel påvirker den generelle oppfatningen av den musikalske komposisjonen og reduserer kvaliteten. Du kan fjerne slike lyder som følger: få en fullstendig lydfri prøve, last den inn i programmet for å fjerne støyen, og kjør deretter hele opptaket gjennom programmet. Ved hjelp av sofistikerte beregninger fjerner programmet støy fra opptaket etter å ha analysert en ren prøve.

Trinn 4

Prøv å legge til prosessering ikke til blandingen som helhet, men for å skille lydkanaler. Vær nøye med forekomsten av forvrengning: de høres kanskje ikke når du lytter, men de ser skarpt ut etter for eksempel utjevning. Samtidig vil normalisering ikke redde deg, men heller forverre lyden.

Trinn 5

Etter at musikkbehandlingen er fullført, sjekk opptakskvaliteten - bytt til monomodus og lytt til hele komposisjonen for å sikre at lydkvaliteten ikke blir svekket eller dårligere enn originalen.

Trinn 6

Husk det viktigste - lag alltid sikkerhetskopier av musikken din før du behandler den. Først i tilfelle utilsiktet sletting. For det andre, hvis du vil lage et annet arrangement eller hvis sangen er påkrevd i en "ren" form, for å si det sånn.

Anbefalt: