Amaryllis: Hjemmetjeneste

Amaryllis: Hjemmetjeneste
Amaryllis: Hjemmetjeneste

Video: Amaryllis: Hjemmetjeneste

Video: Amaryllis: Hjemmetjeneste
Video: ТОМАТНОЕ ДЕРЕВО или ТАМАРИЛЛО | Уход и разведение в домашних условиях 2024, April
Anonim

Amaryllis er en løkformet plante med utrolig vakre blomsterstander. Å ta vare på ham hjemme er veldig enkelt, så selv en helt uerfaren blomsterhandler kan takle denne oppgaven.

Amaryllis: hjemmetjeneste
Amaryllis: hjemmetjeneste

Amaryllis er veldig glad i varme og lys. For dette anlegget må du gi en temperatur på 20-25 grader og regelmessig sterkt lys. Det anbefales å plassere amaryllis-potten på vinduskarmen sørøst, sørvest eller sør.

Vann planten sparsomt, mens du sørger for at det ikke kommer vann på pæren. Husk at i løpet av den sovende perioden med amaryllis, bør vanning reduseres til et minimum. Tørk av bladene med jevne mellomrom med en fuktig klut. Det er ikke nødvendig å spraye amaryllis, siden luftfuktigheten ikke betyr noe for det.

På det åpne feltet begynner amaryllis å blomstre tidlig på våren, og hjemme - på senhøsten. En lysegrunn vokser fra pæren, hvis lengde er ca 50 cm.

Under blomstring trenger amaryllis regelmessig fôring. En spesiell gjødsel for blomstrende planter bør påføres en gang i uken.

Amaryllis trenger ikke å plantes om hvert år, det er nok å endre det øverste næringslaget. Transplantasjonen gjøres vanligvis hvert tredje år. Jorda for planting kan bestå av like store deler av torv og bladjord, en liten mengde aske, torv og humus.

Når det gjelder sykdommer, er amaryllis utsatt for grårot. Hovedårsaken er stagnasjon av fuktighet i potten. Spesielle soppdrepende medisiner og normalisering av vanning vil bidra til å kurere planten.

Anbefalt: