Hvordan Tegne Et Stilleben

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne Et Stilleben
Hvordan Tegne Et Stilleben

Video: Hvordan Tegne Et Stilleben

Video: Hvordan Tegne Et Stilleben
Video: How to draw a still life, как нарисовать натюрморт 2024, Kan
Anonim

Stilleben er en av de mest populære typene malerier, der uerfarne kunstnere vanligvis trener og finpusser teknikken. I tillegg er det enklest å tegne et stilleben - du kan alltid finne flere gjenstander hjemme og samle en komposisjon fra dem for å trene, og det er ikke behov for å se etter spesielle naturlige skjønnheter, som i et landskap. Hvis du bestemmer deg for å prøve deg i rollen som en stillebenmaler, vil du nedenfor finne nyttige anbefalinger for deg.

Hvordan tegne et stilleben
Hvordan tegne et stilleben

Bruksanvisning

Trinn 1

Først skisserer du hovedlinjen til hele gruppen av objekter. Husk, ikke hvert element individuelt, men hele gruppen på en gang. For å gjøre dette må du lage en generell skisse som viser plasseringen til objekter på arket. Sjekk hele tiden bredden på objekter, bygg akser som hjelper deg med å angi tykkelsen på gjenstandene riktig.

Steg 2

Hvis du tegner en kanne, så husk at både nakken og bunnen er basert på sirkler. Bruk disse sirklene med lette streker, og husk forvrengningen av sirkelen i perspektiv. Sammenlign posisjonen til toppen og bunnen av kannen, og pass på at krukken sitter godt på arket og ikke faller over.

Trinn 3

Studer naturen veldig nøye, gi gjenstandene de nødvendige formene. Ikke tegn dem, men skiss dem i tynne lyse linjer. Ikke gi etter for førsteinntrykket og ikke rush, følg nøye alle proporsjoner, størrelser på gjenstander og se hvordan de er koblet til hverandre.

Trinn 4

Når du begynner å male et stilleben, ikke prøv å umiddelbart ta lyse mettede farger. Bruk først lette, halvgjennomsiktige streker for å markere hovedfargene i hele bildet. Etter det, begynn å legge til mer mettet farge der det er nødvendig.

Trinn 5

Flytt deg konstant fra tegningen din og se hvor den viser seg å være for mørk eller for lys. Ikke glem om fargereflekser. Gi opp den rene svarte fargen helt.

Trinn 6

Ikke prøv å formidle små detaljer - sprekker, flekker osv. Hvis du gjorde et mislykket slag, kan malingen raskt fjernes med en halvtørr børste og børstes fra bunnen av.

Trinn 7

Vurder det ferdige arbeidet. Hvis du tror at arbeidet viste seg å mislykkes, så ikke kast det, men legg det i en mappe. Etter litt tid (helst etter et par måneder), ta ut ditt mislykkede arbeid og evaluer dem på nytt, finn hovedfeilene, sammenlign med det aktuelle arbeidet og trekk en konklusjon om hvor mye fremgang du har gjort.

Anbefalt: