Hvordan Lage En Gartnerkalender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Gartnerkalender
Hvordan Lage En Gartnerkalender

Video: Hvordan Lage En Gartnerkalender

Video: Hvordan Lage En Gartnerkalender
Video: MDR Gartenkalender für Dezember: Gartentipps für den Winter | MDR Garten 2024, Kan
Anonim

Til tross for at hagekalendere selges i butikker og publiseres på Internett, bør det bemerkes at informasjonen i dem ofte er motstridende. For å være sikker på nøyaktigheten til kalenderen, for å finne ut alle gunstige og ugunstige vilkår for agroteknisk arbeid, kan du prøve å lage en gartnerkalender selv.

Hvordan lage en gartner kalender
Hvordan lage en gartner kalender

Det er nødvendig

en kalender som viser månens tilstand og posisjon

Bruksanvisning

Trinn 1

For å lage en kalender, prøv å bestemme månens tilstand riktig. Se, hvis sigden kan trekkes mentalt til bokstaven "P", så vokser månen. Hvis du ser at sigden ser ut som bokstaven "C", kan du gjerne konkludere med at månen avtar. Det er ikke synlig - det betyr at i dag er en nymåne, dette er den første dagen for månens vekst. Du kan på forhånd finne ut alle funksjonene i månesyklusen ved hjelp av den vanlige kalenderen (for eksempel en avrivning).

Steg 2

Med den voksende månen går næringsstoffene hovedsakelig til utviklingen av luftens del av planten, så prøv å gi plantene blad (blad) toppdressing. Med den avtagende månen, vær oppmerksom på den akselererte utviklingen av rotsystemet.

Trinn 3

Dagen før fullmåne eller etter en dag etter starten, planlegger du å rydde opp døde planter, døde blader og andre gjøremål. I intet tilfelle skal plantingen utføres i disse dager.

Trinn 4

Under månens vekst går energien oppover stammen av planten, vær oppmerksom på plantene i denne perioden. Under avtakingen av månen er rotdannelse effektiv, planter har store energikostnader. Ikke gå glipp av dette øyeblikket - vann aktivt, bruk rotdannende sentralstimulerende midler.

Trinn 5

For å lage en plan for planting og arbeid for hver dag, bestem månens posisjon i et bestemt dyrekretstegn. Hun tilbringer to dager i hver konstellasjon, og mye avhenger av dette: plantenes evne til å helbrede sår, fruktbarhet, etc.

Trinn 6

Hvis månen er på vekten, planlegger du å plante og transplantere planter. I jomfruens tegn er det best å utføre behandling mot ugress og skadedyr.

Trinn 7

Planter plantet under påvirkning av de fruktbare tegnene på dyrekretsen: Tyren, Skorpionen, Fiskene og kreften vil utvikle seg godt. Som en siste utvei, plante når månen er i Vekten eller Steinbukken, de vil også gi en god høst.

Trinn 8

Under ingen omstendigheter skal du plante og så på en dag når Månen er i Vannmannen. Dette er det mest ugunstige tegnet for planter, utfør luke, løsne, klemme denne dagen, bekjemp skadedyr og ugress.

Trinn 9

Vær oppmerksom på tiden som er angitt ved siden av dyrekretsen, dette er tiden da månen kommer inn i denne konstellasjonen. Angi i kalenderen når du kan starte et planlagt arrangement.

Anbefalt: