Hvordan Lage Innbundet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Innbundet
Hvordan Lage Innbundet

Video: Hvordan Lage Innbundet

Video: Hvordan Lage Innbundet
Video: Hvordan lage fluffy slim (norsk) 2024, Kan
Anonim

Gamle bøker forfaller, barn "dras", leser opp favorittbøkene sine, som de sier, "til hullene." Selvfølgelig kan du kaste dem som papir, kjøpe nye - heldigvis er det et godt valg i dag. Og hvis boka er en gave, med autograf, men like kjær som et minne? Ta deg god tid, det gjenopprettede elementet vil bare være mer verdifullt.

Hvordan lage innbundet
Hvordan lage innbundet

Det er nødvendig

Papp, papir, calico eller gasbind, syl, tråd, PVA-lim, klemmer

Bruksanvisning

Trinn 1

For å gjenopprette en bok som faller fra hverandre i separate ark, er det best å samle inn en hardcover til den. Før det, samle alle arkene etter sidetall. Ofte samles bøker fra grupper av individuelle notatbøker, i dette tilfellet bør hver av dem sys med tråder gjennom nye hull som kan gjennombores med en syl.

Steg 2

For bunnen av omslaget, klipp ut papp: to skorper, like i bredden til arkene i boken, i høyden - 8 mm mer. Bredden på ryggraden skal være lik tykkelsen på bokblokken, høyden skal være den samme som for de to første delene. Fra papir med en passende farge, klipp ut et ark i henhold til følgende parametere: ryggbredde, 8 og 8 mm innrykk på sidene, bredde på to omslag + 3 cm vannrett og vertikalt godtgjørelse.

Trinn 3

Skiss papiret, som vist på bildet, beleg pappet med lim, legg det på markeringene. Sett et rektangel med innpakningspapir dekket med lim på toppen av ryggraden, gå rundt fôrpapiret innover, smør med mer lim om nødvendig. Sett til side til limet er helt tørt, og trykk ned med en vekt for å unngå at rynker krymper.

Trinn 4

Juster nå bunken med sydd notatbøker i boken forsiktig og nøyaktig, og trykk den ned med en vekt på kanten av bordet for å lime utsiden av brettene. Etter å ha smurt det med lim, påfør et stykke gasbind eller calico, glatt det til enden, smør det på toppen igjen med lim og legg på en stripe lerret, la den tørke. Tillatelsene til gasbind må være gratis for å feste på papiret. Lim foldede og monterte ark med papir som er laget av tykt Whatman-papir med lim 5 mm ved brettet, fest bøkene til blokken, lim over toppen med gasbind, og klem alt inn i en klemme til det er tørt.

Trinn 5

Neste dag, legg på et lag med PVA på innsiden av omslaget, lim en bokblokk med tapeter inn i den. For å forhindre at overflødig lim flekker de synlige områdene i boken din, kan du legge papirene inn i front- og bakpapiret, men kort tid slik at de ikke tørker ut. Fjern dem og tørk boka langs endene av den nye limingen og la den tørke helt.

Anbefalt: