Hvordan Male Et Modellfly

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Male Et Modellfly
Hvordan Male Et Modellfly

Video: Hvordan Male Et Modellfly

Video: Hvordan Male Et Modellfly
Video: Hvordan male huset utvendig 2024, Kan
Anonim

For å kunne male en benkmodell av et fly fra andre verdenskrig, er det nødvendig å ha historisk informasjon om kamuflasjefargene til ekte kampvogner, metoder for maling av modeller, fargesammensetninger, samt metoder for kunstig aldring av modellens utseende.

Hvordan male et modellfly
Hvordan male et modellfly

Det er nødvendig

  • - nitroemaljer i forskjellige farger;
  • - løsningsmidler;
  • - aluminiumspulver;
  • - forstøver

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du maler modellen, fyll hele overflaten med en forbindelse fremstilt av fire deler aceton og en del av GF-21-grunning. De blandede komponentene beskyttes i en lukket krukke, hvoretter delene blir grunnet med den resulterende væsken. Etter at primeren har tørket, bør maling av deler av flymodellen gjøres før montering, for ikke å male over de tilstøtende delene med en uønsket farge.

Steg 2

Fra en avstand på 15-20 cm, påfør lag av nitroemalje fortynnet med løsningsmiddel 646 på flydelene; 647 til en flytende, men ikke gjennomsiktig tilstand. Stivningstiden til laget er omtrent en time. Vent til det er helt tørt før du påfører neste farge. Det er ønskelig at det første laget er hvitt på alle deler av flymodellen.

For å lage et sølvfarget pigment, bland 2 deler aluminiumspulver, 1 del granlakk, 2 deler løsemiddel i et hetteglass. Kast 2-3 kuler fra et lite lager i flasken for å riste pulveret som legger seg i bunnen under lagring. Denne sammensetningen tørker ca. 25 minutter.

Trinn 3

For å forhindre at flyet ser ut som om det nettopp gikk av disken til en leketøysbutikk, legg til litt lysegrått pigment eller tannpulver i aluminiumsfargen for å oppnå effekten av en falmet overflate. Bruk fargen og påføringen av teksturen for å få propellen til å se ut som tre, male dekselet på propellnavet, veivhuset og motorsylindrene i en matt grå farge, eksosrørene skal ha en rusten farge, mal sylinderskruene lys sølv. Coat kanonene og maskingeværene med en mørkegrå farge, smør stedvis til en matt overflate.

Trinn 4

For å få gummien på chassishjulene til å se slitt ut, legg litt hvit maling til den svarte nitroemaljen, etter tørking, berør de riktige stedene med en blanding av mørk brun og hvit maling. Airbrush eller spray på skroget med gråbrune eller mørkegrå eksosmerker. Sikt etter en ikke for matt, men heller ikke veldig blank overflate på de malte delene.

Trinn 5

Ved hjelp av historiske dokumentariske og litterære kilder, avklar på forhånd hvilke farger som ble brukt til å male flyet til modellen du bygde, hva var formen på flekkene på kamuflasjen som ble brukt, hvilke insignier og emblemer som ble brukt av luftfartsindustrien av et bestemt land. På forskjellige tider av året, avhengig av klima, ble flyene farget annerledes. Fargen på de nedre og øvre overflatene til nattbombere og rekognoseringsfly var fundamentalt forskjellig fra fargene på kampvogner som opererte på dagtid.

Anbefalt: