Hvordan Dyrke En Agurk I En Flaske

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dyrke En Agurk I En Flaske
Hvordan Dyrke En Agurk I En Flaske

Video: Hvordan Dyrke En Agurk I En Flaske

Video: Hvordan Dyrke En Agurk I En Flaske
Video: Planting agurk del.1 2024, Kan
Anonim

Agurker er et av de mest populære medlemmene av gresskarfamilien i hagene våre. De dyrkes overalt - fra sørlige breddegrader til nordlige breddegrader. Under russiske forhold vil det kreve mer innsats for å få en rik innhøsting enn i de sørlige regionene. Men når du kjenner til særegenheter ved jordbruksteknologien til disse plantene, kan du ikke bare få en god innhøsting av agurker, men også dyrke fruktene allerede i flasker.

Hvordan dyrke en agurk i en flaske
Hvordan dyrke en agurk i en flaske

Funksjoner av voksende agurker

Agurker er hjemmehørende i de tropiske områdene i India. Planten er termofil og fuktighetsglad, foretrekker svært fruktbare jordarter. Den beste temperaturen for dyrking av agurkplanter er +22 - + 28 ° C. Ved lavere temperaturer reduseres veksten og stopper deretter helt. Langvarig forkjølelse vil føre til sykdom hos agurker og ytterligere død. Agurker trenger sollys, men i motsetning til de fleste av deres fettere fra gresskarfamilien, vil utbyttet ikke reduseres veldig mye hvis stedet skygges daglig i 2-4 timer.

Vanning av planter

Det er nødvendig å vanne agurkene med varmt, avgjort vann, siden plantens røtter absolutt ikke tåler kulde og vanner med kaldt vann. Derfor gjøres plantingen best i en høy seng slik at jorden varmes opp fra alle kanter. Også varme brukes til å varme opp rotsystemet, som frigjøres under forfallet av gjødsel eller plantekompost. Til tross for den fuktighetsgivende naturen tåler agurkplanter ikke stillestående vann - det vil føre til rotting av rotsystemet. Av denne grunn må jorda for dyrking av agurker være godt drenert og inneholde mye sand og humus. Innblanding av leire er uakseptabelt.

Rotsystempleie

Selv uerfarne gartnere vet hvordan agurkplanter ser ut. Dette er urteaktige vinstokker som er 2-3 meter lange. Rotsystemet med agurker er svakt, trenger ikke inn i jorden, derfor liker det ikke skade og angst. Etter vanning er det bedre å ikke løsne bakken i agurksenger, og for å unngå dannelse av en skorpe etter vanning, er det bedre å mulch med humus. Løsningen utføres bare etter rikelig vanning og veldig nøye.

Plassering og formasjon

Agurkplanter blir opptil 3 meter lange per sesong. De kan dyrkes på en trellis opp til 2 meter høy, på en lav trellis opp til 1 meter, eller la dem krype langs bakken.

Voksende agurker i en flaske

Ofte på salg kan du finne drinker i vakre flasker med frukt inni. Det vil være interessant å prøve å lage noe lignende på egen hånd, men bruk en vanlig agurk i stedet for frukt. For å dyrke en agurk i en flaske, trenger du en vakker gjennomsiktig beholder og en agurkplante med agurk eggstokker. Det er mest praktisk hvis agurken ikke dyrkes på en espalier, men på bakken. Det er nødvendig å velge den dannede lille agurk eggstokken, fjerne blomsten fra den og plassere den forsiktig i flasken, og ikke prøve å skade selve planten. Planten trenger pleie som en vanlig agurk - rett tid vanning, fôring, løsning. Så snart agurken i flasken vokser til ønsket størrelse, må du skille den forsiktig fra agurkvippene. En agurk i en flaske kan helles med vodka og tilføres i minst to uker.

Anbefalt: