Hvordan Tjene Penger Om En Tenåring Om Sommeren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tjene Penger Om En Tenåring Om Sommeren
Hvordan Tjene Penger Om En Tenåring Om Sommeren

Video: Hvordan Tjene Penger Om En Tenåring Om Sommeren

Video: Hvordan Tjene Penger Om En Tenåring Om Sommeren
Video: Hvordan Tjene Penger Som Ung 💸 | 5 smarte måter jeg faktisk har gjort selv... 2024, April
Anonim

I sommerferien kan tenåringsstudenter få jobb. Det er bare en betingelse: Barn mellom 14 og 18 år ansettes. For det første gis det jobber for barn fra eneforeldrefamilier, store familier, funksjonshemmede barn, det vil si alle de som er i en vanskelig livssituasjon. I mange byer er det spesielle arbeidsutvekslinger som gir skolebarn midlertidig ansettelse.

Hvordan tjene penger om en tenåring om sommeren
Hvordan tjene penger om en tenåring om sommeren

Bruksanvisning

Trinn 1

For å få jobb må du oppgi følgende dokumenter:

- pass

- foreldres samtykke;

- medisinsk bevis på helsestatus;

- et rehabiliteringskort (for funksjonshemmede barn).

Steg 2

For at rettighetene dine ikke skal krenkes under ansettelsen, må du kjenne til de grunnleggende reglene som er foreskrevet i den russiske føderasjonens arbeidskode. Husk at registrering for midlertidig arbeid kan utføres både under en arbeidsavtale og under en arbeidskontrakt. Unngå verbale avtaler. Det skal ikke være prøvetid for ansettelse.

Arbeidsgiveren har under ingen omstendigheter rett til å tvinge arbeid utover normen, om natten, i helgene og på høytider, til å sende tenåringer på forretningsreiser. I følge loven kan barn under 16 ikke jobbe mer enn 24 timer i uken og 5 timer i døgnet. 16-17-åringer må ikke jobbe mer enn 36 timer i uken og syv timer om dagen. Hvis arbeid kombineres med studier, halveres arbeidsdagen. I tillegg er ungdommer forbudt å arbeide under skadelige og farlige forhold, kjøre bil, på underjordiske arbeider og fyllinger.

Trinn 3

Det er også etablert spesielle standarder for løfting av vekter, avhengig av alder og kjønn. For eksempel bør en 14 år gammel gutt ikke løfte og bære en last mer enn 3 kg for hånd, og en jente - mer enn 2 kg. Arbeid skal ikke være skadelig for både fysisk og mental helse. Tenåringer er forbudt å jobbe i spillesalonger, kasinoer, nattklubber, selge alkohol og sigaretter. En tenårings lønn kan ikke være lavere enn minimumsbeløpet fastsatt ved lov.

Trinn 4

Bestem hva slags arbeid du trenger - omtrentlig type aktivitet, tidsplan og ønsket lønn. Vurder samtidig nøkternt hva du kan tilby arbeidsgiveren, hvilke ferdigheter og evner du har.

Trinn 5

Start jobbsøket ditt direkte. Alternativer er en ungdomsarbeidsutveksling, gjennom bekjente og venner, på anbefaling, gjennom annonser på nettsteder og i aviser, direkte appell til arbeidsgivere i nærheten av bostedet.

Anbefalt: