Hvordan Bygge Et Fly Av Komposittmaterialer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bygge Et Fly Av Komposittmaterialer
Hvordan Bygge Et Fly Av Komposittmaterialer

Video: Hvordan Bygge Et Fly Av Komposittmaterialer

Video: Hvordan Bygge Et Fly Av Komposittmaterialer
Video: Fly (modell) med en turbin - lagt GPS og begynte å lage et landingsutstyr 2024, April
Anonim

Flymodellering har fascinert både voksne og barn i flere tiår. Fly er laget av plast, tre, metall, komposittmaterialer. Det sistnevnte alternativet er kanskje det mest populære i dag, fordi kompositter er sterke og holdbare, de blir kunstig opprettet ved å kombinere inhomogene faste materialer som består av flere komponenter som avviker i kjemiske og fysiske egenskaper.

Hvordan bygge et fly av komposittmaterialer
Hvordan bygge et fly av komposittmaterialer

Bruksanvisning

Trinn 1

Design flyet ditt på papir. Husk at det avhenger av prosjektet ditt hva flyet vil være når det gjelder utseende og funksjonalitet. Det kan være mange alternativer, alt avhenger av fantasi og fantasi. Men her bør man også ta hensyn til de faktorene som vil påvirke fremveksten av apparatet, dets flyging og landing, det vil si at alle detaljene i flyet må være proporsjonale og nøyaktige i målinger og beregninger.

Steg 2

Beregn alle detaljene i flyet ditt. I dette tilfellet bør du ikke bare beregne apparatets vekt og geometriske dimensjoner, men også ta hensyn til antall seter, kraften til motoren du vil bruke, stallhastigheten, driftsoverbelastning, aerodynamikk, etc. Alt beregninger bør gjøres strengt i henhold til passende formler.

Trinn 3

Bestem og merk av på papirprosjektet ditt hvor rammeforbindelsene vil være, og hvor de bærende vil være, hvor de selvklebende, og hvor sveisingen, gjengede eller kombinerte vil være. Det bør tas i betraktning at skjøtene vanligvis har høyere belastninger, og de skal være laget av metallelementer.

Trinn 4

Forbered alt materiale og verktøy for arbeid. Lag hull i komposittmaterialer der det er behov for hull, gjenger og stikkontakter. Husk imidlertid at hullene ikke skal være i nærheten av limte sømmer og limte skjøter.

Trinn 5

Rengjør overflatene rundt hullene og gjengene som er laget. Bestem plasseringene til naglene, og lag denne typen tilkoblinger.

Trinn 6

Begynn å samle flyet ditt i samsvar med beregningene og papirtegningen (skisse), og koble forsiktig alle delene til flyet. Når du monterer et fly fra komposittmaterialer, må du huske at vingene og halen er satt sammen først, og først deretter kroppen der alle elementene (delene) av flyet er satt inn. Test den ferdige enheten.

Anbefalt: