Hvordan Lære Båndbroderi

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære Båndbroderi
Hvordan Lære Båndbroderi

Video: Hvordan Lære Båndbroderi

Video: Hvordan Lære Båndbroderi
Video: Hvordan fuge fliser - Flisekompaniet 2024, April
Anonim

Båndbroderi er ikke så komplisert, men en veldig vakker håndarbeid. Når du begynner å brodere små motiver, vil du snart kunne mestre mer avanserte teknikker. Puter, dåpskjoler, dagbok og albumomslag, skjerf og stoler - alle disse artiklene kan dekoreres med utsøkte motiver. Kunsten med båndbroderi blir undervist i spesielle kurs, men du kan mestre det selv.

Hvordan lære båndbroderi
Hvordan lære båndbroderi

Det er nødvendig

  • - silkebånd fra 3 til 12 mm brede;
  • - grunnstoff;
  • - nåler med stort øye;
  • - skarp saks;
  • - tråder for brodering;
  • - en enkel blyant eller tusj for stoff;
  • - en bøyle eller båre.

Bruksanvisning

Trinn 1

Du kan brodere på silke, lin eller lerret. For nybegynnere er det bedre å velge et løsere mesh-stoff - det blir lettere å strekke båndet gjennom det. Ikke bruk stretch og strikkeplagg - de vil deformeres under broderiprosessen. Valget av bånd avhenger av ønsket mønster - jo bredere bånd, jo større blir blomsten. Vask og stryk dem før brodering - silken blir mer blank, og du vil også sørge for at den ikke falmer.

Steg 2

Finn et utvalg før du begynner. Dette kan være et fotografi, et postkort med blomster eller en skisse laget med din egen hånd. Fagpersoner broderer flerfargede komposisjoner med de fineste graderingene av nyanser og til og med bruker teknikken til selvfarging av bånd. For nybegynnere er det best å takle enfarget broderi for å fokusere på å få de rette sømmene riktig.

Trinn 3

For å brodere små design, bøy stoffet. Det er mer praktisk å brodere store biter av stoff på en båre. Strekk basen godt slik at det ikke er bretter eller forvrengninger på den. Bruk en enkel blyant eller spesiell forsvunnet tusj for stoffet for å markere mønsteret på det.

Ta en nål med stort øye og et fint punkt. Stumpe nåler er ideelle for brodering på lerret eller lerret, men ikke for sateng og andre tunge stoffer. Tre båndet inn i øyet og begynn å brodere.

Trinn 4

Båndbroderiteknikken er basert på flere typer sømmer. Start med å mestre en enkel søm. Sett nålen og teipen fra feil side av stoffet uten å trekke den ut og merk neste punkteringssted. Trekk båndet gjennom de to hullene samtidig, og pass på å ikke vri det. Knapphullssømmen er sydd på en lignende måte. La nålen ligge i en løs løkke når nålen er utvidet. Plasser slike løkker i en sirkel - du får en blomst. Midten kan broderes med perler.

Trinn 5

En av de mest populære motivene er rosen. For å fullføre det, broder du en stjerneformet base av fem stråler (fem store masker som konvergerer i midten) på stoffet. Injiser en nål med tape under stjernens første stråle, hopp over den andre og injiser den over den tredje. Fra midten, flytt til endene av bjelkene, alterner dem og gradvis fyll hele basen. Ikke strekk tapen for å få rosen til å se voluminøs ut. Når du er ferdig, trekk tapen til feil side og fest den.

Anbefalt: