Hvordan Hekle Med En Tråd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Hekle Med En Tråd
Hvordan Hekle Med En Tråd

Video: Hvordan Hekle Med En Tråd

Video: Hvordan Hekle Med En Tråd
Video: Hekle en blomst 2024, April
Anonim

Hekling er en enkel type håndarbeid, og du kan lære de grunnleggende teknikkene veldig raskt. Hekleprodukter er vakre, lette og luftige.

Hvordan hekle med en tråd
Hvordan hekle med en tråd

Det er nødvendig

  • - en tråd;
  • - krok.

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg den mest passende heklenålen avhengig av hva du skal strikke. De er plast, metall og tre. Hvis garnet du jobber med er tykt eller ull, bruk større heklenåler. Tynne kroker av metall er mest praktiske å bruke når du strikker lette, åpne overflateprodukter. Kroken skal være en og en halv til to ganger tykkere enn tråden.

Steg 2

For å danne den første sløyfen, ta tråden, kast den over pekefingeren på venstre hånd, trykk endene på tråden mot håndflaten din med ring og langfingre. Juster trådspenningen med ringfingeren. Ta nå kroken, stikk den under tråden på pekefingeren, og vri kroken til venstre for å danne en løkke. Mens du holder løkken, ta tak i tråden med heklen og trekk den gjennom løkken.

Trinn 3

Videre, uten å slippe den resulterende sløyfen, ta tak i tråden med en hekle og trekk den gjennom sløyfen, en slik sløyfe kalles en luftsløyfe. Etter å ha utført denne operasjonen flere ganger på rad, vil du få en kjede med kjettingløkker, strikket med en tråd.

Trinn 4

Ved hjelp av en tråd blir kantene på produktet ofte dekorert, og strikker halvsøyler og søyler med og uten hekler. Så, for å strikke en halv dobbel hekle, sett kroken inn i løkken på forrige rad eller i den andre løkken i kjedet, ta tak i tråden med heklen og trekk den gjennom løkken på kjedet eller raden på kroken.

Trinn 5

Hvis du trenger å knytte en dobbel hekle, setter du kroken i løkken på forrige kjede eller rad, tar i tråden og trekker den ut og danner en løkke. Uten å senke de forrige løkkene, ta tak i tråden med en krok og trekk den gjennom de to eksisterende løkkene.

Trinn 6

Hvis du vil hekle en halv kolonne med en hekle, lag et garn med en virketråd, sett kroken inn i løkken, ta tak i tråden med heklen, trekk den ut og danner en ny løkke, ta tak i tråden igjen trekk den gjennom de tre løkkene på kroken.

Anbefalt: