Hvordan Fotografere Himmelen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fotografere Himmelen
Hvordan Fotografere Himmelen

Video: Hvordan Fotografere Himmelen

Video: Hvordan Fotografere Himmelen
Video: Hvordan definerer du begrebet himlen? 2024, Kan
Anonim

Stjerneklar himmel kan være vanskelig å fotografere av flere grunner, men å kjenne til noen av finessene kan hjelpe deg å lære å ta flotte bilder av nattehimmelen. Fra midten av august til slutten av september får stjernehimmelen en spesiell skjønnhet. Du kan føle all sin sjarm ved å forlate byen i klart vær.

Hvordan fotografere himmelen
Hvordan fotografere himmelen

Bruksanvisning

Trinn 1

Den første, men ikke den viktigste, vanskeligheten ved fotografering av himmelen er rotasjonen av jordaksen. For å unngå å skifte stjerner i rammen, må du redusere lukkerhastigheten i kameraet ditt ved å øke ISO.

Steg 2

Det anbefales å kjøpe en rask linse. Jo lysere optikken er, desto lettere og mer behagelig fokusering blir. Det er også verdt å merke seg at jo bredere vinkelen er, desto mindre blir stjerneforskyvningen merkbar.

Trinn 3

Fokusering er mer komplisert. Du må hele tiden ta et valg av hva som vil være i fokus - de nærmeste objektene eller selve stjernehimmelen. Å dekke til membranen fungerer ikke - det er for mørkt.

Trinn 4

Teleskoper som roterer synkront med jorden brukes spesielt til kontinuerlig skyting av himmeldetaljer, for eksempel galakser eller tåker. Men de som ikke har en slik enhet, vil få alvorlige problemer - med lang eksponering begynner stjernene å smøre over himmelen i form av sirkler. Som et resultat er fotografering med et stillkamera ganske egnet for å oppnå en spesiell kunstnerisk effekt. I dette tilfellet kan lukkerhastigheten måles i timer.

Trinn 5

Det kanskje viktigste med å fotografere nattehimmelen er gunstig vær. Det skal ikke være vind i det hele tatt, for selv om det er mulig å fikse kameraet, vil bladene på trærne ende opp med å bli smurt.

Trinn 6

En lommelykt vil ikke skade hvis du skal på fotograferingsjakt på natten. Det vil være uunnværlig for å fremheve forgrunnen. En lys gjenstand i det fjerne, for eksempel en lommelykt, gjør det noe lettere å autofokusere "på stjernene".

Anbefalt: