Hvordan Fotografere Et Vinterlandskap

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fotografere Et Vinterlandskap
Hvordan Fotografere Et Vinterlandskap

Video: Hvordan Fotografere Et Vinterlandskap

Video: Hvordan Fotografere Et Vinterlandskap
Video: Oppsummering fra Bergen Strikkefestival 2021 2024, Kan
Anonim

Amatørfotografer sitter ikke hjemme om vinteren, de er ikke redd for engang frost. Vinterlandskap med snø som glitrer under solen eller hvite trær tatt i overskyet vær kan dekorere ethvert fotoalbum eller portefølje. Men for at snøen på bildet skal bli veldig hvit, er det nødvendig å gjøre justeringer av kamerainnstillingene.

Hvordan fotografere et vinterlandskap
Hvordan fotografere et vinterlandskap

Det er nødvendig

kamera

Bruksanvisning

Trinn 1

Den vanlige eksponeringen som brukes i denne typen belysning er ikke egnet til å fotografere et vinterlandskap - opptakene er merkbart mørkere. Hvis du tar bilder i automatisk modus, så bruk forhåndsinnstilt modus (SCN). Det vises i innstillingene med ikonet til en snømann eller snøfnugg. På dyre kameraer må du bruke manuell modus (M). Start eksponeringskompensasjon ved + 1ev og øk den trinnvis for å finne den rette ved prøve.

Steg 2

Velg en tid umiddelbart etter et snøfall, når snøen er spesielt klar. Etter en stund vil mange spor vises på den, og en del av snøen vil falle fra grenene til bakken. Avhengig av hvordan området du valgte lyser, velger du en opptakstid. Ta en spasertur om morgenen, ettermiddagen og kvelden, se når landskapet er spesielt vakkert. Vinterlandskap skutt mot solen ser interessant ut.

Trinn 3

Vær oppmerksom på at snøen vil være hvit eller litt blåaktig på bildet bare i solrikt vær. Den blålige fargen gir fargen på den skyfri himmelen, reflektert i iskrystallene. Denne skyggen krever ikke korreksjon. I overskyet vær vil snøens farge være gråaktig, prøv å korrigere den med eksponering. Ideelle skytetider er skumring eller soloppgang, når solens lave stilling i horisonten skaper langstrakte skygger. De understreker teksturen på snøoverflaten.

Trinn 4

Vær nøye med innstillingene for hvitbalanse for å bringe snøen nærmere den naturlige fargen. Velg riktig innstilling, som du finner i de fleste kameraer. Når du tar bilder i overskyet vær, kan du øke eksponeringen fra +0,7 til +1,5, og snøen vil se hvitere ut på bildet. Sjekk lysstyrkehistogrammet - det skal flyttes til høyre. Hvis du fotograferer i sterk sol, bruk linsedeksel eller still inn hvitbalansen manuelt, og velg et flatt område på en snøhvit overflate som referanse.

Trinn 5

Øk lukkerhastigheten når du skyter et vinterlandskap under et snøfall - snøfnuggene blir synlige på bildet. I tung snø, prøv å bruke en blits - rammen får ekstra volum.

Anbefalt: