Hvordan Kunstfotografier Blir Tatt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kunstfotografier Blir Tatt
Hvordan Kunstfotografier Blir Tatt

Video: Hvordan Kunstfotografier Blir Tatt

Video: Hvordan Kunstfotografier Blir Tatt
Video: Hvordan prissætter jeg min kunst? - en video til kunstnere 2024, Kan
Anonim

Du slo på kameraet og begynte å skyte med det, og ventet gode resultater. Men av en eller annen grunn kommer det mange ganske kjedelige og ensformige bilder ut? Ikke vær lei deg. Det er noen grunnleggende regler for kunstnerisk fotografering som gjør at du kan få flotte bilder ganske raskt.

Hvordan kunstfotografier blir tatt
Hvordan kunstfotografier blir tatt

Korrekt valgt modus

Som regel skyter nybegynnere amatørfotografer i automatisk modus. Dette betyr at egenskaper som blenderåpning og lukkerhastighet, vil kameraet eksponere seg selv og måle lysforholdene. Mange kameraer har spesielle moduser som portrett, landskap, gruppefotografering og andre. De passer litt bedre til bestemte tomter.

Imidlertid, hvis du virkelig ønsker å få bilder med vakker farge, riktig belysning og høy definisjon, må du mestre de manuelle innstillingene. Les instruksjonene for kameraet, det beskriver alltid i detalj hvordan du stiller inn disse parametrene riktig. Husk at selv det beste bildet når det gjelder gjenstand og sammensetning ikke vil være vakkert hvis det ikke kommer godt ut når det gjelder skarphet eller eksponering.

Sammensetning

Komposisjon er hvordan du plasserer objekter innenfor rammen. Du kan til og med bruke reglene for komposisjon i automatisk modus, og du vil umiddelbart få gode bilder. Det er noen enkle regler.

Ikke plasser horisonten i midten. Det ser nesten alltid kjedelig ut.

Bruk tredjedelsregelen: del opp rommet mentalt i tre like deler horisontalt og tre deler vertikalt. For å få klarhet, prøv å tegne det på papir, du vil umiddelbart forstå hva det handler om. Plasser horisonten i en avstand på en tredjedel fra toppen eller bunnen av rammen, og de mest betydningsfulle og meningsfulle elementene - i skjæringspunktene mellom linjene - det er der de såkalte visuelle sentrene i bildet ligger.

Prøv å ikke overvelde horisonten. Dette betyr at mens du tar bilder, bør du holde kameraet parallelt med bakken, så er horisonten flat, og faller ikke til siden noen få grader. Vanligvis kan kameraer konfigureres til å vise guider i søkeren for å veilede deg.

Selvfølgelig kan du plassere horisonten på skrå hvis dette er en del av din kunstneriske design. Vanligvis er den beste verdien rundt 30 grader eller mer.

Sjangerskyting

Hvis du fotograferer et portrett av en person, så ikke vær redd for å komme nærmere ham. Ansiktet og skuldrene skal oppta det meste av rammen, men plasser øynene i nærheten av de visuelle sentrene.

Når du tar et landskap, prøv å ta så mange bilder som mulig i rammen. Dette betyr at du kan inkludere både nærliggende og fjerne elementer. For eksempel vil en liten blomst foran et høyhus gi dybden til bildet og vise en kontrast i størrelse.

Anbefalt: