Hvordan Stille En Sekstringsgitar

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Stille En Sekstringsgitar
Hvordan Stille En Sekstringsgitar

Video: Hvordan Stille En Sekstringsgitar

Video: Hvordan Stille En Sekstringsgitar
Video: Hvordan stille inn krykker 2024, Kan
Anonim

De som akkurat har begynt å lære å spille gitar, står ofte overfor et problem - instrumentet må innstilles innimellom. Det er faktisk ingenting komplisert med det.

Hvordan stille en sekstringsgitar
Hvordan stille en sekstringsgitar

Det er nødvendig

  • - stemmegaffel,
  • - tuner

Bruksanvisning

Trinn 1

Standardinnstilling av sekstringsgitar: Første streng - E (E) Andre streng - B (H) Tredje streng - G (G) Fjerde streng - D (D) Femte streng - A (A) Sjette streng - E (E) Seksstrengs gitarlåt fra den første, tynneste strengen.

Steg 2

Hold den første strengen på 5. bånd og sammenlign lyden til den strengen med noten A (femte streng). Selvfølgelig vil lyden være annerledes, men disse strengene skal høres i kor, det vil si fusjonere. Hvis lydene er veldig forskjellige fra hverandre, kan du prøve å holde den første strengen på 4. eller 6. bånd og sammenligne lydene igjen. Hvis strengen høres ut som en A ved fjerde bånd, er strengen innstilt høyt, og du må løsne den. Hvis på den sjette - tvert imot, trekk. Oppnå maksimal lydlikhet.

Trinn 3

Den andre strengen er innstilt på den første. For å gjøre dette må den andre strengen festes ved 5. bånd, og den første må være åpen. Den tredje strengen må klemmes fast på fjerde bånd, den skal høres i harmoni med den andre åpne. Hver neste streng må klemmes fast på 5. bånd, den skal høres i harmoni med den forrige åpne.

Trinn 4

Det kan fortsatt være en feil under innstillingen, så nå må du sjekke nøyaktigheten av innstillingen. De åpne 1. og 6. strengene skal høres i harmoni med den tredje, fastspent ved den niende båndet og den fjerde, fastspent på den andre. Den femte strengen, festet på den tiende båndet, er i harmoni med den åpne tredjedelen, og festet på en tyvbånd - med den andre åpen. Et annet tegn på finjustering er å holde nede den andre strengen ved 5. bånd og spille lyden. Hvis instrumentet er innstilt riktig, bør den første strengen også vibrere på grunn av den resulterende resonansen.

Trinn 5

Hvis du har en innstillingsgaffel, så still inn gitaren din med den - du må sammenligne lyden fra den første strengen med den. En standard stemmegaffel gir en A-lyd fra den første oktaven ved 440 Hz. Det er enda bedre hvis du har en tuner. Denne enheten bestemmer vibrasjonsfrekvensen til lyden og tonen som tilsvarer den.

Anbefalt: