Planter For Aromahage I Rommet

Planter For Aromahage I Rommet
Planter For Aromahage I Rommet

Video: Planter For Aromahage I Rommet

Video: Planter For Aromahage I Rommet
Video: Self watering plant pot #gadgetsandappliances 2024, Kan
Anonim

Blant den store overflod av planter dyrket i hjemmet, er det en gruppe eterbærende planter. Flere av disse duftende grønne vennene vil ikke bare dekorere hjemmets interiør, men også skape en aromaterapieffekt og forbedre mikroklimaet i huset.

Planter for aromahage i rommet
Planter for aromahage i rommet

Når du velger planter for aromaterapi, ikke la deg rive med å avle dem i store mengder. Det er nok å begrense oss til dyrking av 3-4 eksemplarer, som er kjent, elsket for aromaene sine, og viktigst av alt, de vil ikke forårsake allergiske reaksjoner i familien. Komponentene som utgjør essensielle oljer er flyktige phytoncider som disse plantene skiller ut. Fytoncider ioniserer luften, har en gunstig effekt på menneskekroppen, renser luften fra patogene mikrober. Og på grunn av fordampning av fuktighet fra bladene, blir for tørr luft i huset fuktet. Dette er spesielt viktig om vinteren.

De enkleste plantene å ta vare på aromasadik

Laurel edel

Bilde
Bilde

Aromaen har en gunstig effekt på luftveissykdommer, lindrer spasmer med angina, hodepine. Selv har en positiv effekt på spasmer i tarmene og galdeveiene. Laurel desinfiserer luften godt

Rosmarin

Bilde
Bilde

Det hjelper godt i behandlingen av kronisk bronkitt, lungebetennelse, bronkial astma. Gjenoppretter hukommelse, lindrer tretthet og apati.

Pelargonium duftende

Bilde
Bilde

Det er nyttig i behandlingen av nevroser, det er bra for å senke blodtrykket. Regelmessig inhalering av aromaer av Pelargonium duftende i løpet av få uker kan styrke nervesystemet og lindre søvnløshet.

Planter med aromaterapi-effekt, som er egnet for aromaterapi - santolina, myrt, sitron, lavendel og andre. For å bruke de livgivende aromaene til planter mer effektivt, må du sette av et eget sted for å dyrke dem. Best av alt ved vinduet, men ikke i et utkast. Åpne kar kan plasseres mellom planter for å opprettholde fuktighet og øke dannelsen av medisinske flyktige stoffer.

Selve aromaterapiprosedyren er enkel. For å gjøre dette må du sitte i en avstand på en halv meter fra plantene og slappe av. En økt med innånding av medisinske aromaer varer 10-15 minutter. Det skal utføres 1-2 timer etter å ha spist. For en bedre oppfatning av aromaer, er det bra å samtidig lytte til behagelig myklydende musikk. Antall aromabehandlinger vil avhenge av trivsel og ønske.

Naturlig aromaterapi er nyttig for alle, både syke og sunne mennesker. Etter å ha inhalert de helbredende aromaene til planter, fyller du deg selv med naturens livgivende energi.

I tilfelle akutte luftveissykdommer, er det bedre å ikke utføre slike prosedyrer.

Anbefalt: