Hvordan Støpe Tinnsoldater

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Støpe Tinnsoldater
Hvordan Støpe Tinnsoldater

Video: Hvordan Støpe Tinnsoldater

Video: Hvordan Støpe Tinnsoldater
Video: Hvordan støpe betong platt ute . Platting for utekjøkken Son. Støp Østfold gjør det selv tips DIY 2024, Kan
Anonim

I ordnede rekker føres soldatrekene i kamp. Røyk, røyk, klapp av skudd og skrik fra de sårede … For å delta i en slik kamp, trenger du ikke å gå til militærregistrerings- og vervekontoret, det er nok å lage et selskap med tinnsoldater. Det vil ta litt tålmodighet og dyktige hender å gjenskape en episode fra en virkelig historisk kamp på skrivebordet ditt.

Hvordan støpe tinnsoldater
Hvordan støpe tinnsoldater

Det er nødvendig

  • - komfyr;
  • - bøtte;
  • - tinn;
  • - tetningsmiddel for å lage støpeformer;
  • - nipper;
  • - fil;
  • - loddejern;
  • - skalpell
  • - akrylmaling;
  • - børste.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered en form for støping av soldater. Klassikeren anses å være sammenleggbar, bestående av to gips- eller silikondeler. I det enkleste tilfellet kan formen presses i bakken, men det er mer praktisk å bruke et spesielt silikonforseglingsmiddel. Flere titalls støpegods kan lages i en slik matrise. Fordelen med en tetningsmiddelform er at den gjør det mulig å støpe bakhjørner uten å skade formen. Siden spesielt komplekse former kan ha flere deler (armer, hode, rustning, våpen og så videre), kan det være behov for flere former.

Steg 2

Lag en hovedmodell. Bruk epoxy eller plast til dette. Gi portkanaler i modellen, lag dem fra ledning og fest til figurens ben. Hvis den fremtidige skulpturen har betydelige dimensjoner, må du først lage en stålramme for den, bruke materialet på den i lag. Selvfølgelig vil kvaliteten på miniatyren i stor grad avhenge av dine kunstneriske ferdigheter.

Trinn 3

Sett hovedmodellen for det fremtidige produktet i formen og fyll den med flytende tetningsmiddel i flere timer. Resultatet er en elastisk form som allerede er gjentatt for bruk, og gjentar omrissene av originalen veldig nøyaktig.

Trinn 4

Hell tinn ferdig smeltet på ovnen i matrisen og vent til metallet stivner (herdetiden avhenger av størrelsen på skulpturen). Åpne deretter formen og ta ut støpingen. Støperidelen av arbeidet er fullført.

Trinn 5

Skjær den støpte figuren med nipper, en fil og en skalpell. Bruk også loddejern om nødvendig. Vær forsiktig og tålmodig, kvaliteten på arbeidet avhenger av din evne til å bringe produktet til et perfekt utseende. Vær spesielt oppmerksom på små detaljer som bør utarbeides nøye.

Trinn 6

Etter å ha fullført figuren, fortsett til den kunstneriske delen av arbeidet. Mal skulpturen med maling, og prøv å gjenskape trekkene til uniformen i landet og tiden som soldaten tilhører. Det anbefales å bruke akryl og tempera fargestoffer. Før du påfører maling, må du avfette figuren og dekke med grunning for å holde belegget sterkere. I noen tilfeller tar detaljert tegning av detaljene flere uker med møysommelig arbeid.

Anbefalt: