Hvordan Støpe Plastdeler Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Støpe Plastdeler Hjemme
Hvordan Støpe Plastdeler Hjemme

Video: Hvordan Støpe Plastdeler Hjemme

Video: Hvordan Støpe Plastdeler Hjemme
Video: Hvordan be Eid ul-fitr bønn/salah hjemme 2024, April
Anonim

Vellagede plastprodukter ser bra ut og er enkle å holde rene. I tillegg er moderne plast svært holdbart. De støpes oftest i industrianlegg, siden plaststøping krever visse forhold som er vanskelig å oppnå hjemme. Men noen ganger må de som lager modeller av skip, fly eller biler med egne hender gjøre en del av dette materialet.

Hvordan støpe plastdeler hjemme
Hvordan støpe plastdeler hjemme

Du vil bli reddet av "halvfabrikata"

Skrapplast kan finnes overalt. Gamle ødelagte ting dukker stadig opp hjemme, gaten er full av flasker og pakker. En amatør som gjør noe med egne hender, kan ha en ide om å samle alt dette, male og smelte det til noe verdifullt.

En nybegynner "caster" bør ikke gjøre dette, siden hver type plast bare har sine iboende egenskaper, så den må smelte ved forskjellige temperaturer. I tillegg blir deler i produksjon vanligvis støpt i spesielle installasjoner der høyt trykk opprettholdes.

Selv om du kan plukke opp biter av samme type plast og male dem, vil du få bobler når du smelter. Så det er best å gå til en jernvarehandel og kjøpe flytende plast, noe som gjør delene like holdbare som fabrikkproduserte deler. Epoxy kan også erstatte plast. Du trenger også:

- silikon;

- stor kapasitet;

- litol.

Hvis du bestemmer deg for å lage noe av plastskrap, ikke gjør det innendørs. Plastdamp er giftig.

Å lage formen

For å støpe flere plastdeler hjemme, trenger du en mastermodell. Du kan gjøre det ut av hva som helst. Passer for deg:

- plasticine;

- gips;

- tre;

- papir og mange andre materialer.

Lag en modell av delen som skal støpes. Strøk den med litol eller annet fett. Lag deretter formen etter det. Silikonformer blir mer og mer populære. Dette er forståelig, det er enkelt og praktisk å jobbe med dette materialet, men flere forhold må tas i betraktning. For det første er det to typer silikon, fylling og belegg. For det andre har hver art sin egen forlengelseskoeffisient og sin egen viskositet. Når det gjelder den første parameteren, er silikon med en koeffisient på 200% eller mer egnet for støping av plast.

Vær oppmerksom på viskositetsindeksen. Jo mindre den er, jo mer nøyaktig vil formen være. Dette er spesielt viktig hvis du har tenkt å jobbe med pottesilikon. Ta også hensyn til polymerisasjonstiden. Hvis du har pottesilikon, plasser hovedmodellen i en kolbe (den kan være laget av stål eller for eksempel bronse) og fyll den med silikon. Påfør smøremidlet forsiktig med en børste, og ta hensyn til alle ujevnheter. La silikonet herde og fjern deretter hovedmodellen.

Kolben er en metallbeholder. Den skal være litt større enn mastermodellen.

Hellende detaljer

Støpeprosessen avhenger i stor grad av hva du akkurat lager delen fra. Polyesterharpikser og flytende plast er gode fordi du ikke trenger å smelte noe, men de er forskjellige i viskositet og brukstid. Disse parametrene er angitt i egenskapene. Smør formen og fyll den med flytende plast som beskrevet. La plasten stivne, og fjern deretter produktet fra formen.

Anbefalt: