Hvordan Søke Om Romfart

Hvordan Søke Om Romfart
Hvordan Søke Om Romfart

Video: Hvordan Søke Om Romfart

Video: Hvordan Søke Om Romfart
Video: Зачем мы спасли ПРИШЕЛЬЦА от ЛЮДЕЙ В ЧЕРНОМ!? ПРИШЕЛЬЦЫ В РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! 2024, Kan
Anonim

Romfart har lenge blitt en realitet. Selv om muligheten for romturisme først ble snakket om i 1967, var slike reiser inntil nylig bare tilgjengelige for fagpersoner. Det var først i 2001 at den amerikanske forretningsmannen Dennis Tito fløy om bord i det russiske Soyuz-romfartøyet. Dette året regnes som begynnelsen på romturismeens æra.

Hvordan søke om romfart
Hvordan søke om romfart

Siden 2001 har 7 turister besøkt verdensrommet, og en av dem fløy to ganger. Utviklingsinitiativet for romturisme tilhører Space Adventures, grunnlagt i 1998. Takket være innsatsen som de første turistene besøkte den internasjonale romstasjonen.

Dette er et amerikansk selskap som har et representasjonskontor i Moskva og samarbeider tett med Roscosmos-selskapet. Så langt er dette det eneste selskapet som organiserer romfart for de som ønsker det.

Standardprogrammet inkluderer en medisinsk undersøkelse, opplæring og forberedelse til flyturen, som gjennomføres i Star City, selve flyet, som varer 10 dager, hvorav 6 som romturisten bruker om bord på den internasjonale romstasjonen (ISS). Og også rehabilitering etter flyreisen.

Siden 2013 er det planlagt en ekstra betalt tjeneste - romvandring.

For å ta en flytur ut i rommet, må du kontakte Roscosmos eller direkte til representasjonskontoret for Space Adventures. Der kan du få full informasjon om turen. Kostnaden for å reise til verdensrommet vil i gjennomsnitt koste 30-40 millioner dollar. Romvandringen vil koste ytterligere 15 millioner dollar.

Deretter må du gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse. Visse kroniske sykdommer, trykkproblemer osv. Kan være til hinder for å fly. Romflukt er tross alt forbundet med visse overbelastninger.

Hvis den medisinske undersøkelsen er vellykket, begynner romturisten å forberede seg på flyturen i Star City under veiledning av erfarne fagfolk. Datoen og det individuelle oppholdet i rommet godkjennes individuelt.

Få har råd til så høye kostnader for en romtur. Derfor er det for tiden under utvikling av et program for suborbitale flyreiser på kommersiell basis.

Siden juni 2008 har de allerede begynt å selge billetter til SpaceShipTwo. Kostnaden for en billett er omtrent 5 millioner rubler eller $ 200 000. De første flyvningene er planlagt til 2013.

Anbefalt: