Hvordan Male Med Voks

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Male Med Voks
Hvordan Male Med Voks

Video: Hvordan Male Med Voks

Video: Hvordan Male Med Voks
Video: Hvordan male med kalkmaling [steg for steg forklaring fra maleren] 2024, Kan
Anonim

Hvis du allerede har mestret alle malerverktøyene - fra en børste og palettkniv til en penn og en luftbørste - se nærmere på husholdningsartikler. Noen vil hjelpe deg med å lage bilder. For eksempel kan du bruke den encaustiske teknikken til å tegne malerier med flytende voks ved hjelp av et strykejern.

Hvordan male med voks
Hvordan male med voks

Det er nødvendig

  • - farget voks / voksfargestifter;
  • - papp;
  • - jern.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered arbeidsplassen din. Dekk bordet med duk eller tykt papir (et ark Whatman-papir vil gjøre). Brett papirhåndklær eller filler som du skal rengjøre verktøyene med.

Steg 2

Kjøp verktøy for voksmaling. Du kan kjøpe et spesielt omhyllingsjern. Den skiller seg ut fra den vanlige i sin lille størrelse, helt glatt såle og behagelig håndtakstativ. Imidlertid er et vanlig jern også egnet - det viktigste er at det ikke er hull på sålen. Det er praktisk å bruke de gamle såkalte reisestrykejernene - de er mindre og lettere enn vanlige strykejern, de kan snus og plasseres på håndtaket, og brukes som oppvarmingsflate for tegning. I nettbutikken eller i salongen med varer for kunstnere kan du kjøpe kautery. Dette verktøyet er en oppvarmingsmetallstang med dyser i forskjellige former. Det lar deg lage små elementer i vokstegninger.

Trinn 3

Du trenger også et sett med encaustic voks. Den selges i pakker med flere farger. Vanlige voksfargestifter vil imidlertid gjøre så lenge de smelter ved lave temperaturer. Før du begynner arbeidet, må du forsikre deg om at materialet ikke er giftig (en merknad om dette skal være på pakken).

Trinn 4

Begynn å tegne. Ta et stykke papp. Overflaten skal være glatt og blank. Slå på strykejernet med minst mulig kraft. Når den varmes opp, snu den og kjør den over sålen med voks. Fyll omtrent halvparten av overflaten med farge. Laget må være tett nok. Snu strykejernet og skyv det over papp i en sakte glidebevegelse. Du vil ha en jevn farge. For å gjøre glatte overganger av nyanser, smelt flere voksfarger på strykejernet og skyv dem langs papp ikke bare fremover, men også ned eller i motsatt retning - endre retning, du blander fargene.

Trinn 5

For å lage streker på et kaldt fargelag, trekk over pappet med siden av strykejernet. Også små detaljer kan fjernes med nesen på strykejernet (hvis du ikke har kjøpt et tømmermiddel for slikt arbeid). Hvis du ikke beveger strykejernet jevnt, men berører det til papiret flere ganger og fjerner det, vil pittoreske spor forbli på arket - formen er individuell, du kan kontrollere det med litt erfaring.

Trinn 6

Du kan også male direkte på strykesålen. Snu den og legg den på håndtaket. Påfør voks på overflaten, og legg pappen på toppen og skyv den forsiktig til siden. Eller legg pappet på strykejernet, og når papiret varmes opp, trekker du direkte på det med voksfargestifter som sprer seg fra temperaturen.

Trinn 7

Når tegningen er klar, voksen er frossen, poler den med en tørr bomullsklut, dette vil gjøre bildet blankt.

Anbefalt: