Hvordan Bli En Vellykket Fotograf

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bli En Vellykket Fotograf
Hvordan Bli En Vellykket Fotograf

Video: Hvordan Bli En Vellykket Fotograf

Video: Hvordan Bli En Vellykket Fotograf
Video: HVORDAN BLE JEG FOTOGRAF? 3 år som frilanser! vlog 2024, Kan
Anonim

Fremveksten av digitale kameraer har i stor grad forenklet fotografenes arbeid, og som et resultat har konkurransen i det profesjonelle fotografimarkedet vokst dramatisk. Selv under disse utfordrende forholdene kan du imidlertid skille deg ut fra konkurransen ved å gjøre fotografering til en inntektskilde.

https://www.freeimages.com/pic/l/e/el/el_valdez/878067_35969883
https://www.freeimages.com/pic/l/e/el/el_valdez/878067_35969883

Bruksanvisning

Trinn 1

En av de viktigste misforståelsene til ambisiøse fotografer gjelder det første settet med teknikker. Mange er overbevist om at for å ta bilder på profesjonelt nivå kreves enorme kostnader for et kamera, et sett med utskiftbare objektiver, forskjellige blitser, samt en kraftig datamaskin, studiolys og så videre. Faktisk kan du starte karrieren med mye mindre profesjonelt utstyr: et enkelt DSLR-kamera er nok for nybegynnere. Teknikken skulle lønne seg, så det ville være mye mer riktig å kjøpe et billig kamera og med sin hjelp tjene penger på en kraftigere modell. I tillegg vil selv den enkleste DSLR tillate deg å forstå de grunnleggende prinsippene for skyting og gi en ide om mulighetene til forskjellige digitale kameraer.

Steg 2

Det ville være nyttig å delta på kurs eller mesterklasser for nybegynnere. Slike arrangementer holdes regelmessig i nesten alle byer i Russland. Husk at det er verdt å ta løpet av denne eller den andre fotografen bare hvis du liker arbeidet hans, for ellers vil ikke klassene gi deg konkrete fordeler, og du vil fortsatt skyte på din egen måte.

Trinn 3

Bestem deg for styrkenes anvendelse, med hva slags bilder du er interessert i. Det er bedre å ikke prøve å oppnå suksess på alle områder samtidig, spesielt siden forskjellige sjangre for fotografering krever en annen tilnærming, utstyr, trening. Det er verdt å velge en spesialisering basert på det som er interessant for deg. Ikke jage trender, ikke prøv å "komme inn i strømmen", men gjør det du gjør bra. Med denne tilnærmingen er det mye mer sannsynlig at du skiller deg ut fra mengden fotografer.

Trinn 4

Husk at fotografering kan være veldig dårlig i begynnelsen. Strengt tatt er det ikke så mye penger i denne perioden som er viktig for deg som portefølje og berømmelse. Jo flere eksempler på arbeidet du kan presentere for klienten, jo høyere blir prisen din som profesjonell. I samme tidsperiode er det verdt å være oppmerksom på å finne nyttige kontakter og bekjente. Du trenger arrangører av utstillinger, fotokonkurranser, designere, bygge redaktører for trykte publikasjoner, webansvarlige for nyhetssider.

Trinn 5

Registrer deg på flere spesielle nettsteder kalt "fotostammer". Dette er fotorepositorier som du kan få tilgang til gratis eller for penger. Ved å laste opp de gode bildene dine der, vil du kunne gi deg selv en stabil inntekt over tid. Det er fornuftig å holde rede på hvilke bilder som er mest populære og hvilke som ikke er interessante for noen. Dette vil hjelpe deg med å justere aktivitetene dine, slutte å kaste bort tid på ulønnsomme bilder.

Trinn 6

Bryllupsfotografering og fotograferinger er en god kilde til ekstrainntekt. Selvfølgelig, for dette må du allerede ha riktig utstyr og erfaring. For praksisens skyld kan du imidlertid tilby denne typen tjenester til venner og bekjente, men selv i dette tilfellet er det bedre å ta minst minimumsbetalingen. Det er ikke så mye det materielle aspektet som spiller en rolle her, men det psykologiske: penger vil få deg til å føle deg som en profesjonell som jobber, og ikke en amatør med kamera.

Anbefalt: