Hvordan Polere Marmor

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Polere Marmor
Hvordan Polere Marmor

Video: Hvordan Polere Marmor

Video: Hvordan Polere Marmor
Video: Polera och reparera marmor och andra stenytor med PT Professional 2024, April
Anonim

Til tross for sin naturlige styrke mister marmor over tid sin glans, sverter og blir dekket av et nettverk av mikrosprekker. Marmor trenger spesiell pleie og forsiktig polering for å opprettholde sin opprinnelige skjønnhet. Hjemmepolering er en vanskelig og tidkrevende prosess.

Hvordan polere marmor
Hvordan polere marmor

Det er nødvendig

Paraffinvoks, sandpapir i forskjellige størrelser, slipeskiver, myk klut, sand, pimpstein, voks som inneholder pleieprodukter for stein

Bruksanvisning

Trinn 1

Betydelige skader (chips, sprekker, dype riper) kan ikke repareres alene. Materialer tilgjengelig for lekmannen kan bare gi marmorglans og fjerne mindre feil. Ikke bruk midler som inneholder syrer til polering: de ødelegger strukturen til steinen, og fører til at de smuldrer opp. Voks og lakk vil ikke skade steinen. Noen skader på marmoroverflater er vanskelig å reparere uten først sliping.

Steg 2

Ujevne marmoroverflater med merkbare stigninger slipes først med grove slipemidler som slipeskiver og slipemidler. Sirklene er festet til en spesiell drill. Fin sand og pimpstein kan også brukes til sliping. For å få marmoren til å skinne og se perfekt glatt ut, brukes flere slipende tall for sliping. For å gi steinen et monolitisk utseende, er det nødvendig å fjerne et betydelig materiallag (minst 3 mm). Små gjenstander kan slipes med finkornet emeripapir.

Trinn 3

Etter sliping for å fjerne grunne hull, sprekker og riper, må marmoren beskyttes mot ytre påvirkninger ved polering for å gi marmoren en glans. For å gjøre dette, bruk spesielle voksbaserte produkter, de fyller mikrosprekker og beskytter mot vann, smuss, matfargestoffer og andre destruktive stoffer. Du kan polere med en blanding av fint gnidd jernoksid og svovel; etter påføring av dette pulveret, gni overflaten med et stykke skinn til det skinner. Dryssing av parafin på marmoren og gni den med et mykt, tørt lerret vil også gi den en glans og beskytte den mot skadelige effekter.

Anbefalt: