Columnaea: Omsorg For En Levende Tropicana

Columnaea: Omsorg For En Levende Tropicana
Columnaea: Omsorg For En Levende Tropicana

Video: Columnaea: Omsorg For En Levende Tropicana

Video: Columnaea: Omsorg For En Levende Tropicana
Video: procesion do cristo atado a columna e a virxe da esperanza mini semana santa vyf 2013 2024, Kan
Anonim

Columnea er en eviggrønn plante med krypende eller klatrende skudd og levende røde eller oransje blomster. Det er veldig enkelt å ta vare på den, noe som gjør at den kan dyrkes med suksess selv av nybegynnere amatørblomster.

Columnaea: omsorg for en levende tropicana
Columnaea: omsorg for en levende tropicana

Gryten for å dyrke kolonnea må være keramisk. En slik beholder tillater luft å passere godt og tillater ikke vannstagnasjon. I tillegg må det være dreneringshull i beholderen. Planten skal omplottes årlig.

Substratet for denne blomsten kan kjøpes i en spesialforretning eller tilberedes av deg selv. Columnea trives på løs jord. Så jorda for planting bør bestå av 10% sand, 20% sphagnum og 35% blad- og torvmark.

Med dannelsen av den første knoppen, må du begynne å mate med en frekvens hver tiende dag. Det er best å bruke flytende gjødsel som ikke inneholder kalk. Ved slutten av blomstringsperioden reduseres fôringen til to ganger i måneden, og på begynnelsen av høsten stoppes den fullstendig.

Om sommeren og våren trenger kolonnenea rikelig med vanning to ganger i uken mens du prøver å ikke overdrive det, siden rotsystemet raskt vil råtne under stillestående fuktighet. Om høsten reduseres vanningen til en gang i uken. Bruk bare mykt vann ved romtemperatur.

Om sommeren anbefales det å spraye og bade regelmessig i dusjen. For å myke opp vannet, tilsett et dash sitronsyre per liter væske.

Det er bedre å dyrke kolonnea på de vestlige og østlige vinduene. Planten elsker diffust lys. Direkte sollys er kontraindisert da det kan brenne de delikate bladene. Om vinteren vil det sørlige vinduet, hvor det vil ha nok lys, være et ideelt sted for en blomst. Om sommeren skal lufttemperaturen være + 20-26 grader, og om vinteren - 14-17 grader.

Anbefalt: