Hva Symboliserer Sommerfuglen

Innholdsfortegnelse:

Hva Symboliserer Sommerfuglen
Hva Symboliserer Sommerfuglen

Video: Hva Symboliserer Sommerfuglen

Video: Hva Symboliserer Sommerfuglen
Video: Теплый, уютный и очень удобный женский кардиган на пуговицах спицами! Расчет на любой размер! Часть2 2024, Kan
Anonim

Sommerfugler har lenge okkupert folks sinn. Den mirakuløse bevingede skapningen som den på ingen måte attraktive larven snudde seg i, tjente som kilde til mange fantasier som har blitt legender. Nesten ingen kultur har spart sommerfuglen, og for mange mennesker er dette insektet et symbol på ofte lignende fenomener og karaktertrekk.

Hva symboliserer sommerfuglen
Hva symboliserer sommerfuglen

Sjel

De gamle egypterne, og etter dem grekerne og romerne, mente at sommerfuglen er personifiseringen av sjelen. I følge mytologien dukket den gamle greske gudinnen Psyche, som er personifisering av pust og sjel, ofte opp foran mennesker i form av en sommerfugl. Dette vakre insektet var ikke bare forbundet med abstrakte sjeler, men ofte med sjelene til døde mennesker. Dette er nøyaktig den tolkningen japanerne gir til utseendet til den hvite sommerfuglen. Men i det gamle Mexico symboliserte obsidianfuglen kvinner som døde under fødselen.

Sommerfuglen var ikke alltid bare sjelen til den avdøde, som kom for å besøke levende slektninger og venner. I noen tilfeller forestilte insekter seg et forestående dødsfall av et av familiemedlemmene og til og med en krig.

Gjenfødelse

Opprinnelig blir sommerfuglen født i form av en stygg larve, som deretter forpuppes og fryser. Ved første øyekast stopper livet i en kokong, men etter en stund dukker det opp en vakker bevinget skapning fra den. Slike metamorfoser okkuperte sinnene til gamle mennesker, derfor er sommerfuglen ofte forbundet med gjenfødelse i den øvre verden eller sjelens oppstandelse.

Denne tolkningen ble gitt til dette insektet av kristne, som noen ganger skildrer spedbarnet Kristus på ikoner som holder en sommerfugl i håndflaten. De gamle egypterne hadde en lignende betydning. Ved å balsamere de døde malte de syklusen til gjenfødelsen av en sommerfugl på veggene til sarkofagen, og minner de døde med bildene om hvordan de skal handle.

Sommerfuglvinger er også ofte besatt av sjelen, som Gud plasserer i Adams kropp.

skjønnhet

I landene i øst symboliserte sommerfuglen oftest skjønnhet. I Kina var tolkningen av bildet av dette insektet avhengig av hva andre gjenstander var ved siden av. En sommerfugl avbildet ved siden av en krysantemum betyr skjønnhet i alderdommen, tegnet ved siden av en plomme - skjønnhet og lang levetid, et insekt som sitter på en fugls fjær er et ønske om langt liv. Også i Kina er fortsatt en fantastisk tradisjon bevart: brudgommen før bryllupet gir den valgte en levende eller jadesommerfugl, som en anerkjennelse av brudens skjønnhet og en forsikring om hans kjærlighet.

I Japan symboliserer en ensom flagrende sommerfugl en ung vakker jente. Men et par insekter som tusler over enga har en annen betydning. To sommerfugler er forbundet med et ektepar og lover familielykke til den som ser dem.

Anbefalt: