Hvordan Fotografere Fyrverkeri

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fotografere Fyrverkeri
Hvordan Fotografere Fyrverkeri

Video: Hvordan Fotografere Fyrverkeri

Video: Hvordan Fotografere Fyrverkeri
Video: 17 Mai fyrverkeri Kristiansand 2011 - Festival Fyrverkeri 2024, Kan
Anonim

Bilder av salutter og fyrverkeri er veldig vakre og effektive. Håperfotografer synes at det ikke er lett å fange disse fenomenene og krever spesielle ferdigheter. Men i virkeligheten kan alle begynne å fotografere fyrverkeri og raskt lære å gjøre det. På et digitalkamera kan du umiddelbart se alle feilene dine og justere opptaksparametrene i samsvar med dem i tide, slik at du vil kunne mestre ferdighetene med å fotografere fyrverkeri i løpet av et par høytider.

Hvordan fotografere fyrverkeri
Hvordan fotografere fyrverkeri

Det er nødvendig

  • - stativ,
  • - løsne kabel eller fjernkontroll,
  • - vidvinkelobjektiv.

Bruksanvisning

Trinn 1

Sørg for å bruke et stativ. Det er ikke bare nødvendig for fyrverkeri, men også for enhver filming i mørket, ellers får du ikke et klart bilde. Eksponeringstiden er lang, enhver risting kan ødelegge rammen. For å sikre fullstendig immobilitet i kameraet, i tillegg til et stativ, må du kjøpe en utløserkabel eller en fjernkontroll. Da vil kameraet være helt urørlig.

Steg 2

Planlegg skuddet ditt. Alle linser, teknikker, stedet der stativet skal stå - alt dette må tenkes ut på forhånd, siden du i løpet av fyrverkeriet trenger å ta bilder, ikke tenke.

Trinn 3

Det er best å velge en vidvinkelobjektiv for å skyte fyrverkeri. Du vet ikke på forhånd hvilken del av rommet hoveddelen av fyrverkeriet vil være, og en slik linse vil tillate deg å dekke et stort område, som deretter kan beskjæres. Teleobjektiver trenger en foreløpig tilstrekkelig nøyaktig målretting mot det interessepunktet du er interessert i, og det er ganske vanskelig å gjøre dette under et fyrverkeri. Du kan bare kaste bort mye tid på å lete etter riktig skytepunkt.

Trinn 4

Vanligvis brukes lange og håndeksponeringer til fyrverkeri. Så du kan sette utarbeidelsen av fyrverkeriet, ledet av ditt eget inntrykk av hva som skjer. Membranen lukkes vanligvis til 8-16 for å gjøre fyrverkeriet skarpt. Sett en liten følsomhet, ISO 100 er den mest optimale verdien. Høyere følsomhet er mer sannsynlig å forringe bildekvaliteten.

Trinn 5

Ikke bruk blits med mindre du vil forbedre forgrunnen. For selve fyrverkeriet nytter det ikke å bruke det, siden ingen slike enheter kan fungere på en slik avstand.

Trinn 6

Fokus bør gjøres manuelt. Autofokus i dårlige lysforhold fungerer kanskje ikke så bra, så du savner bare mange gode bilder eller oppdager at fyrverkeriet viste seg å være utenfor fokus.

Trinn 7

Kom til skuddstedet på forhånd. Du må ta en god posisjon, ordne alle elementene som er nødvendige for å skyte. Tenk på planene for skuddene.

Anbefalt: