Hvordan Lage Lys Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Lys Hjemme
Hvordan Lage Lys Hjemme

Video: Hvordan Lage Lys Hjemme

Video: Hvordan Lage Lys Hjemme
Video: HVORDAN LAGE KULE LYS // ISLYS (Naturfag Rocker) 2024, Kan
Anonim

Stearinlys er en fantastisk egenskap for interiøret. De bidrar til å skape en atmosfære av romantikk, varme og komfort. Standard fabrikklys tilsvarer ikke alltid originalitet, så du kan prøve å lage lys hjemme etter din smak.

Hvordan lage lys hjemme
Hvordan lage lys hjemme

Det er nødvendig

gamle stearinlys eller vanlige husholdningslys, bomullstråd, lysform med et lite hull

Bruksanvisning

Trinn 1

Lag et stearinlys. For veken er det bedre å bruke bomullstråder, flosstråder er også egnet. Tykkelsen på veken vil avhenge av tykkelsen på lyset og materialet du lager det av. For et vokslys, ta opp tykke tråder og vri dem ikke veldig tett. Vri veken med en pigtail eller bare vri.

Steg 2

Lysformen kan velges fra en rekke metallformer som er tilgjengelige på gården (kakeformer, bokser, kopper, melkeposer).

Trinn 3

Ta en Tetra Pak melkekartong som en form. Lag et hull med en nål i bunnen av formen og tre en veke der, bind en knute på utsiden. På stedet der du bundet knuten, vil det være lys opp. På den andre siden, bind en veke på en pinne over boksen.

Trinn 4

Plukk lys av samme farge, legg dem i en øse med tut for lettere helling. Etter at alt lysmaterialet har smeltet, begynn å helle lyset. Smør innsiden med et lag oppvaskmiddel eller vegetabilsk olje. Først må du belegge bunnen med voks, la den stivne. Og fyll deretter ut hele formen. Veken må også bli dynket med voks.

Når lyset er avkjølt, løsner du knuten i bunnen og fjerner den. Hvis lyset ditt ikke kommer ut av formen, til tross for all din innsats, kutt formen eller legg den i fryseren i noen sekunder og hold den under varmt vann.

Trinn 5

Hvis stygge sømmer forblir på lyset ditt fra formen, kan de lett fjernes med varmt vann, selv om lyset blir uklart og mister glansen. Det er bedre å velge en form uten sømmer.

Anbefalt: