Hvordan Lage En Ortopedisk Innersåle Med Egne Hender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Ortopedisk Innersåle Med Egne Hender
Hvordan Lage En Ortopedisk Innersåle Med Egne Hender

Video: Hvordan Lage En Ortopedisk Innersåle Med Egne Hender

Video: Hvordan Lage En Ortopedisk Innersåle Med Egne Hender
Video: Hekle. Tøfler fotseng på et følte diagram 2024, April
Anonim

For patologier i foten er det viktig å bruke individuelle ortopediske innleggssåler. Bruk av dem anbefales også for folk som har en stadig økt belastning på føttene, for eksempel hvis arbeidets natur er slik at du må stå lenge.

Hvordan lage en ortopedisk innersåle med egne hender
Hvordan lage en ortopedisk innersåle med egne hender

Ortopediske innleggssåler er veldig nyttige hvis du føler tretthet og ubehag i bena når du går eller løper, eller hvis du har smerter i føttene. De er en effektiv løsning for smerter i bein som er forårsaket av ubalanser i muskler og biomekaniske defekter i bena.

Hvordan ortopediske innleggssåler lages

Ortopediske innleggssåler lages individuelt, med tanke på både fotens biomekaniske funksjoner og anatomiske egenskaper. Innersålene for forskjellige skomodeller skal være forskjellige.

Hjemmelagde ortopediske innleggssåler lages og brukes med varierende suksess. De som bestemmer seg for å lage et slikt produkt med egne hender, bør forstå at flate føtter er forskjellige, og det er behov for forskjellige modeller for behandlingen. Derfor er det bedre å stole på spesialister når det gjelder å lage ortopediske innleggssåler.

Hva kan brukes til å lage en ortopedisk innersåle hjemme

Du trenger vanlige innleggssåler som passer til den indre størrelsen på skoen din. Legg den bare foten på innersålen, ta en blyant og merk med den mellom tommelen og pekefingeren. Lag nå en bomullskule med en diameter på omtrent en og en halv centimeter og fest på dette punktet med et medisinsk tape.

Ta en liten rull med bandasje - enten sterilt eller ikke-sterilt vil gjøre. Bredden kan være 3, 5-5 cm - avhengig av hvor behagelig det er for benet. Den skal plasseres under foten, på innsiden av buen, der foten ikke berører innersålen. Det er nødvendig å prøve så nøyaktig som mulig å velge stedet for å feste bandasjen og dens tykkelse, noe som vil være mest praktisk.

Når tykkelsen og bredden er nødvendig, må bandasjen festes på samme måte med vanlig gips. Alt tett stoff skal limes på toppen av basen tilberedt på denne måten - en del kuttet langs konturen på innersålen fra gamle jeans er godt egnet. Du kan kappe deler langs konturen.

For andre etappe må innersålen lages separat, etter å ha gjort alle manipulasjonene på samme måte som i tilfelle første etappe. Slike innleggssåler kan ordnes fra en sko til en annen. Hvis et barn trenger et produkt, og du innrømmer muligheten for å lage hjemmelagde innleggssåler til barn, kan dette kalles en ganske økonomisk tilnærming. Et barns fot vokser raskt og skreddersydde ortopediske innleggssåler er dyre.

Anbefalt: