DIY Kald Smiing

Innholdsfortegnelse:

DIY Kald Smiing
DIY Kald Smiing

Video: DIY Kald Smiing

Video: DIY Kald Smiing
Video: 12 MIND BLOWING DIYS FOR KIDS 2024, April
Anonim

Kald smiing lar deg lage vakre og originale ting uten å varme opp metallet og tilhørende vanskeligheter. Hun kan bli en verdig mannlig hobby eller bringe reell inntekt - tross alt er smidde gjerder, gjerder, stoler ikke billige i det hele tatt.

Møbler for kald smiing
Møbler for kald smiing

DIY kaldsmidesutstyr

Først og fremst, for arbeid trenger du en sveisemaskin, en skjærekvern (kvern), en rensekvern og en perforator. Sistnevnte trengs hovedsakelig for installasjon av ferdige produkter. I tillegg kreves et spesialverktøy. For å lage produkter i industriell skala er det bedre å kjøpe utstyr for kald smiing av kjente og velprøvde merker, men hvis du bare trenger å lage et gjerde eller et smidd gitter på vinduene, kan du gjøre det med improviserte midler.

Produsenter tilbyr følgende verktøy. Lommelykten lar deg vri de sveisede rutene slik at de er jevnt fordelt i midten. "Gnutik" -riggen er designet for å bøye elementer i ønsket vinkel eller langs en bue med en gitt radius.

Ved hjelp av "Volumetric" kan du bøye stengene i en viss bue, og deretter i rett vinkel er dette et viktig utstyr for å lage gjerder, balkong og vindusgitter. Det er også kaldt smiing utstyr som lar deg vri kvadrater rundt en akse, lage spiral krøller eller bølger.

Kald smiingsteknologi

Først og fremst må du bestemme en skisse av hele produktet og individuelle deler. Alt arbeid med elementer skal utarbeides på unødvendig avfall, for ikke å ødelegge metallet og fylle hånden din. Når du har angitt alle innstillingene på utstyret, kan du komme på jobb.

Noen deler må sveises sammen før de bøyes. Det er mer praktisk å kutte emner fra metall ved å bruke spesielle sjablonger eller maler. Den store fordelen med kald smiing sammenlignet med varm smiing er nettopp evnen til å lage standard, identiske deler, derfor viser det seg generelt å være symmetrisk og nøyaktig.

For å gjøre det generelle utseendet mer nøyaktig, kan du varme opp kantene på produktet og skjøtene med en blåselys for å oppnå jevnhet. På slutten av arbeidet rengjøres alle sømmer, vekter og uregelmessigheter fjernes, produktet slipes og males.

Anbefalt: