Hvordan Sy Babyklær

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sy Babyklær
Hvordan Sy Babyklær

Video: Hvordan Sy Babyklær

Video: Hvordan Sy Babyklær
Video: Tutorial Hvordan sy en body/ How to sew a baby onesie 2024, Kan
Anonim

Hvis du bestemmer deg for å lære å sy ting til barnet ditt og er klar til å prøve, kan du bruke de ferdige mønstrene til spesielle symagasiner. De gir detaljerte kommentarer om hva og hvordan du gjør det, slik at din første erfaring med å sy klær til en baby blir vellykket.

Hvordan sy babyklær
Hvordan sy babyklær

Det er nødvendig

syrekvisita, et magasin med ferdige mønstre

Bruksanvisning

Trinn 1

Ikke velg et altfor komplekst mønster hvis du syr for første gang. Ta barnets mål riktig. Uansett hvilke ferdige mønstre du bruker, må du vite babyens mål helt sikkert. I barneklær brukes mål på høyde og bryst omkrets. For å nøyaktig ta disse målingene, må du måle babyens høyde fra topp til tå. Brystomkretsen måles på undertøy, mens målebåndet skal sitte tett, men slik at barnet kan puste fritt.

Steg 2

Når du sammenligner de mottatte målene med størrelsene på modellen du liker, velger du den mest passende størrelsen. Ikke stol på størrelsene du blir veiledet av når du kjøper babyklær. De kan variere. Som regel inkluderer dimensjonene på de ferdige mønstrene kvoter for fri passform, og det er ikke noe spesielt behov for å måle alle detaljene i produktet.

Trinn 3

Velg stoff og tilbehør så nøyaktig som mulig, i henhold til instruksjonene i anbefalingene. Faktum er at alle stoffets egenskaper tas i betraktning i mønstrene og under videre skjæring, og i metodene for bearbeiding av produktet. Strekk og fine stoffer blir for eksempel kuttet og bearbeidet på en annen måte. I dette tilfellet må knapper, glidelåser og nagler matche tettheten og teksturen til materialet.

Trinn 4

Beregn stoffforbruket nøyaktig. I ferdige mønstre leveres stoffforbruk vanligvis bare for den foreslåtte modellen. Hvis du finner et passende stoff, men det har en annen bredde eller et annet mønster, vil du ikke kunne bruke den foreslåtte planplanen. Deretter må du beregne stoffet uavhengig. Du kan bruke følgende tips: Ta og brett arket til bredden på stoffet du velger. Ikke glem å ta hensyn til kjedetrådens retning. Legg deretter alle detaljene i mønsteret på det og mål hvor mye stoff du trenger.

Trinn 5

Ta deg god tid når du fjerner deler av produktet fra mønsterarket. Les instruksjonene nøye, og viktigst av alt, husk å overføre alle etiketter og tilleggsbetegnelser for hver del av modellen. Deretter kan fraværet av noe merke føre til feil operasjon.

Trinn 6

Vær oppmerksom på sømmonnene når du kutter. Sjekk dem nøye før du starter kuttet. Vær oppmerksom på at sømmonnene i magasiner kan variere. Men det er en generell regel: 1, 5 - 2 cm kvoter for skulder- og sidesømmer, for en søm i midjen, midtsømmen og langsømmen av ermene. En avstand på 1 cm sørger for ermhull, ermer på ermene, en halsringning, krage-detaljer, sømlinjer for felling og ansikt, samt andre kutt som krever en ren innfelling. La det være 2-5 cm for foten.

Trinn 7

Sy alle deler av plagget i henhold til trinn-for-trinn-instruksjonene. Bruk tilleggsinformasjonen hvis du vil avklare noe om hvilke typer sømbehandlinger og hjelpematerialer.

Anbefalt: