Hvordan Ta Vare På En Innendørs Orkide?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Vare På En Innendørs Orkide?
Hvordan Ta Vare På En Innendørs Orkide?

Video: Hvordan Ta Vare På En Innendørs Orkide?

Video: Hvordan Ta Vare På En Innendørs Orkide?
Video: Orkidéer Keikier - Stiklinger. Hvordan jeg tager kiekier af orkidéeren 2024, April
Anonim

Orchid er en plante av Orchid-familien, som er en av de mest utbredte i verden. Familien inneholder mer enn 25.000 blomsterarter, de finnes på alle kontinenter unntatt Antarktis. Den innendørs orkideen, eller phalaenopsis, har fått enorm popularitet blant gartnere for sin eksotiske skjønnhet.

Hvordan ta vare på en innendørs orkide?
Hvordan ta vare på en innendørs orkide?

Betingelser for å holde innendørs orkideer

Mange mener at phalaenopsis krever noen spesifikke forhold for forvaring, og at det er vanskelig og kostbart å ta vare på dem hjemme eller i en leilighet. Dette er en myte, faktisk er orkideer helt upretensiøse, de trenger bare så å si i en bestemt setting. God belysning er viktig for orkideer. Lys for dem er nesten viktigere enn god fôring og vanlig vanning. Hvis phalaenopsis lett tåler mangel på fuktighet, er mangel på lys ødeleggende for dem.

Belysning er en avgjørende faktor for å holde orkideer innendørs. Å plassere gryten i et lyst rom er ikke nok. Orchid dagslys bør være minst 12-15 timer, noe som betyr at du trenger lysrør om vinteren.

Husk at direkte sollys også påvirker blomster negativt, så hvis drivhus- eller drivhusvinduene dine vender mot sør, må orkideer flyttes til delvis skygge om sommeren. Phalaenopsis liker ikke varme. Den optimale lufttemperaturen for dem er 20-23 ° C.

Gulnede eller visne blader indikerer et overskudd av sterkt lys, mørke - om mangelen.

Nødvendig pleie, problemer og nyanser

Orkidérøtter absorberer raskt fuktighet og klarer å beholde den i lang tid. Likevel er høy luftfuktighet og rikelig jevn vanning viktig for orkideer. Det anbefales også å spraye bladene (det er veldig ønskelig at sprayen ikke faller på blomstene). Den ideelle tiden for vannbehandlinger er morgen / første halvdel av dagen. Vannet skal ha romtemperatur, det kan være kokt eller regnvann. Om sommeren vannes phalaenopsis to ganger i uken; om vinteren er vanning ikke nødvendig.

Se opp for rotrot. Når det gjelder orkideer, er det alltid bedre å underfylle enn å renne over.

Når det gjelder fôring, trenger orkideer det bare i vekstperioden. Du bør kjøpe en gjødsel som passer for din orkideer fra en spesialforretning og følge instruksjonene på pakken. Det er nok å mate en annen hver tredje uke. Du kan gjøre uten fôring i det hele tatt, men i dette tilfellet må du periodisk bytte substrat. Et ideelt substrat for orkideer har følgende sammensetning: furubark, sphagnum (mose) og trekull i forholdet 5: 2: 1. Jorden må "puste" og ikke i noe tilfelle inneholde kalsium.

Anbefalt: