Hvordan Lage Saltdeigfigurer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Saltdeigfigurer
Hvordan Lage Saltdeigfigurer

Video: Hvordan Lage Saltdeigfigurer

Video: Hvordan Lage Saltdeigfigurer
Video: Узор для вязания крючком / Детское одеяло для вязания крючком / Узор из вязаного крючка 2024, Kan
Anonim

Alle vet hvordan man skal forme figurer av plastilin. Dette materialet er tilgjengelig, det egner seg godt til prosessering, men dessverre er produkter laget av det kortvarige. Hvis du vil forlenge levetiden til de dekorative skulpturene dine, kan du bruke salt deig til å lage håndverk. Det er ganske enkelt å lage en slik figur, og minnet om leketøyet vil forbli lenge.

Hvordan lage saltdeigfigurer
Hvordan lage saltdeigfigurer

Det er nødvendig

  • - hvetemel, 500 g;
  • - finmalt bordsalt, 200 g;
  • - kaldt vann, 200 ml;
  • - vegetabilsk olje;
  • - kapasitet;
  • - blyant;
  • - børste;
  • - syl;
  • - akrylmaling eller gouache.

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered saltet deig for å lage. I dette tilfellet er det viktig å observere alle proporsjoner. Hell salt i den tilberedte beholderen, fyll det med vann og rør til saltet er helt oppløst. Tilsett nå mel i vannet, rør hele tiden. Rør deigen til den slutter å feste seg til hendene. Deigen skal bli elastisk. Hvis du forbereder komposisjonen på forhånd, pakk den etter en tilberedning i en plastpose og plasser den i kjøleskapet.

Steg 2

Forbered ditt skulpturarbeidsområde. Legg en oljeduk eller plastfolie på bordet. Velg et trebrett som du skal forme figurene på (vanlig tykk papp vil også gjøre). Det kan også hende du trenger en blyant, en pensel for den endelige fargingen av figurene, en syl. Tilbered også et glass vegetabilsk olje.

Trinn 3

Det er best å farge deigen før du lager figurene. Tilbered gouache- eller akrylmaling i de ønskede fargene. Det er ønskelig at malingen har tilstrekkelig tykk (pastaaktig) konsistens. Tilsett vann til malingen om nødvendig.

Trinn 4

Ta et lite stykke deig og rull det til en ball. Lag en liten fordypning i midten av ballen og legg malingen der. Elt nå deigen til hele stykket er jevnt farget.

Trinn 5

På denne måten forbereder du alle emnene for delene som vil utgjøre figuren din. Selvfølgelig, for dette må du allerede ha et visst bilde av skulpturen, og det er enda bedre å først skisse den på papir.

Trinn 6

Utfør elementære deler fra deigen som sammen utgjør en figur. Dette kan være kuler, pølser, baller i forskjellige størrelser. For å forme deigbitene i ønsket form, behandle dem som vanlig plastilin, rull dem i håndflatene eller på et trebrett. For å forhindre at deigen stikker til hendene dine, smør hendene lett med vegetabilsk olje.

Trinn 7

Hvis du trenger flate stykker, trykk ned på bitene med fingrene eller håndflatene. Deigbåndet kan fås ved å trille pølsen på et brett med blyant. Med litt øvelse vil du raskt mestre skulpturen av forskjellige former.

Trinn 8

Fra de mottatte delene, samle inn figurene du trenger. Dette kan være tredimensjonale bilder av mennesker eller dyr, eller til og med hele skulpturelle grupper. Her kan du vise all din fantasi. Det vil være veldig hyggelig hvis du gjør denne typen kreativitet sammen med barna dine. De vil fortelle deg handlingen, og de vil være i stand til å fullføre enkeltstående deler av figurene alene.

Anbefalt: